L’Ajuntament de Barcelona destina 200.000 euros a negocis que canvien de propietat per garantir-ne la continuïtat : Servei de Premsa

L’Ajuntament de Barcelona destina 200.000 euros a negocis que canvien de propietat per garantir-ne la continuïtat

27/08/2018Temps estimat de lectura: 2 minuts

Una setantena de sol·licituds demanen ajuts econòmics per fer un traspàs i possibilitar la viabilitat d’empreses

El programa Afavorint la Continuïtat Empresarial té com a finalitat incentivar el relleu de l’activitat econòmica existent i en actiu en els sectors del comerç, serveis, restauració i indústria

L’Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Activa, destinarà 200.000 euros al programa Afavorint la Continuïtat Empresarial, per tal de cobrir part dels costos del traspàs d’un negoci a una altra persona propietària. Aquest impuls, amb dotacions de fins a 5.000 euros per projecte, afavorirà la continuïtat d’un negoci, sigui botiga, restaurant, o qualsevol altra empresa dels sectors comerç, serveis, restauració i indústria.

Barcelona Activa tramitarà 70 expedients que han sol·licitat aquests ajuts per fer un relleu de negocis. Els requisits per fer les sol·licituds han estat, entre d’altres, que l’empresa estigués domiciliada fiscalment a la ciutat de Barcelona amb menys de 10 treballadors en el moment de la compravenda. La previsió és conèixer la resolució dels expedients el proper mes de setembre.

Els objectius de l’Afavorint la Continuïtat Empresarial estan alineats amb els del programa de Transmissió Empresarial als Barris, que vol evitar el tancament dels petits comerços i negocis de proximitat als barris de Barcelona per motius de jubilació, canvi de domicili o qualsevol altra circumstància personal dels seus propietaris.

 

Evitar tancaments i mantenir llocs de feina

Els resultats de l’anterior edició d’aquest programa de Continuïtat Empresarial van tancar amb un 55,5% de sol·licituds aprovades en activitats de comerç, un 33,3% en el sector serveis, i un 11,1% en restauració, que van aconseguir no sols mantenir l’activitat sinó els llocs de feina de les persones que hi treballen a cadascuna d’aquestes empreses.

Paraules clau

economia/ empresa/