Laura Pérez intervé a la reunió anual de Metropolis a Sud-Àfrica, dedicada a polítiques inclusives : Servei de Premsa

Laura Pérez intervé a la reunió anual de Metropolis a Sud-Àfrica, dedicada a polítiques inclusives

28/08/2018



Temps estimat de lectura: 3 minuts

La regidora de Relacions Internacionals del consistori ha parlat sobre habitatge durant la trobada, que reuneix 135 ciutats del món

La regidora de Relacions Internacionals de l’Ajuntament de Barcelona, Laura Pérez, ha estat convidada a intervenir a la taula sobre polítiques inclusives que ha organitzat l’organisme Metropolis, que celebra la seva reunió anual a Johannesburg, la capital de Sud-Àfrica.

Metropolis és una xarxa de ciutats de tot el món de la qual en formen part 135 urbs. És l’associació més gran de les principals ciutats i regions de la ciutat a tot el món. A la conferència anual han confirmat la seva assistència ciutats com Berlín, Brussel·les, Madrid, Nigèria i Ramallah entre d’altres.

El seminari al que ha participat Pérez portava el títol de “Localisation of the SDGs, the New Urban Agenda and the Paris Climate Change”, sobre implementació de mesures contra el canvi climàtic, i ha comptat  amb el viceministre de Governança Cooperativa de la República de Sud-Àfrica, i de Parcs Tau, líder provincial del govern de Sud-Àfrica i copresident de Govern Ciutats i Locals Units (CGLU), que també presideix l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. Laura Pérez presideix actualment la xarxa de Metropolis Woman.

Pérez també ha participat en un seminari sobre Palestina, organitzada per BDS Sud-Àfrica i l’ambaixada de Palestina a la mateixa ciutat sud-africana, en què s’ha abordat la solidaritat de les ciutats vers la situació de Palestina. Pérez ha explicat les accions per a la protecció dels drets humans a Palestina que es duen a terme des del govern municipal, i ha posat l’exemple del suport per a l’obertura de l’oficina d’UNRWA a Barcelona, les iniciatives de suport per a la reconstrucció d’habitatge, per part d’aquesta organització, a la Franja de Gaza, i les diferents subvencions municipals en programes d’educació, alimentació i accés a la salut de la població palestina.

 

Projectes de cooperació a Maputo

Laura Pérez viatjarà, dijous, a Maputo (Moçambic) a visitar diferents projectes de cooperació que s’impulsen a través de subvencions municipals. Així, visitarà les tasques de l’organització Arquitectes sense Fronteres al barri de Xamanculo on estan desenvolupant un projecte que busca apoderar als veïns dels barris informals de Maputo per a que estiguin protegits en front als processos especulatius associats al desenvolupament urbà i evitar així que es reprodueixi un model d’expansió urbà poc sostenible i desigual, en el que les famílies amb menys recursos es vegin expulsades a la perifèria.

També es reunirá amb membres de Médicus Mundi i la direcció de Salut i Acció Social de Maputo per conèixer el pla de Salut de la ciutat de Maputo i la posada en marxa de la comissió municipal que estudia els determinants socials de la salut a la ciutat. Amb aquest projecte es busca la sensibilització dels recursos humans sector sanitari i altres sectors complementaris en matèria de promoció de la salut i el foment de la salut preventiva com a complement de l’actual enfocament curatiu; la implementació de programes de promoció de la salut específicament enfocats als adolescents i la implementació de campanyes d’educació massiva sobre els principals problemes de salut pública que afecten a la ciutat i com contribuir a prevenir-los.

També coneixerà diferents projectes d’altres ONG a la ciutat, com els de la Creu Roja o Ingenieria Sense Fronteres. Al dia següent será rebuda pel president del consell municipal, David Simango.





Paraules clau

habitatge/