Més de 90.000 nens i nenes de Barcelona gaudiran de l’esport escolar durant el curs lectiu 2018-19 : Servei de Premsa

Més de 90.000 nens i nenes de Barcelona gaudiran de l’esport escolar durant el curs lectiu 2018-19

04/09/2018



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Aquest any, s’han destinat prop de 3.000.000€ en subvencions perquè els escolars puguin accedir a l’esport en el temps de lleure

“L’escola fa esport a la ciutat” i el “Curs esportiu escolar a la ciutat” són els dos programes municipals d’esport escolar, dins i fora de l’horari lectiu, que cada any duu a terme l’Ajuntament de Barcelona en col·laboració amb el Consell de l’Esport Escolar de Barcelona

Marta Carranza, comissionada d’Esports, ha presentat aquest matí tota la programació d’esport escolar dins de l’horari lectiu per al curs 2018-19, que es recull dintre del programa municipal “L’escola fa esport a la ciutat” de l’Ajuntament de Barcelona amb el Consell de l’Esport Escolar de Barcelona. El “Curs esportiu escolar a la ciutat”, que engloba l’esport escolar en horari extraescolar, es presentarà a la tarda a la Sala d’Actes del Caixa Fòrum (av. Francesc Ferrer i Guàrdia, 6-8), a partir de les 18 hores.

“L’oferta municipal esportiva escolar està planificada i dissenyada amb l’objectiu que cap infant quedi sense fer activitat per raons socioeconòmiques. Com diu el lema de la campanya informativa, els nens i nenes tenen dret a l’accés universal a la pràctica esportiva, perquè la considerem una eina cabdal en el seu creixement com a persones”, ha dit Carranza.

“L’escola fa esport a la ciutat” és un programa d’esport escolar en horari lectiu, adreçat a nens i nenes de 5 a 16 anys (des de P5 a 1r Batxillerat), molt consolidat a la ciutat i que enguany oferirà 91.250 places en més de 50 activitats. De la present edició, cal destacar que es duran a terme nous programes de valors i modalitats esportives minoritàries (esports de pel·lícula, reptes saludables, criquet, bàdminton) i s’assentaran uns altres que van començar l’any passat i van tenir bona acollida (tennis taula, percussió corporal i pilota). S’ha de fer especial referència a totes les activitats que s’emmarquen dins dels grans esdeveniments esportius de la ciutat, que faciliten que els més petits puguin gaudir-los: els esports de mar (vinculat a l’activitat de la FNOB), pilota (dins del proper Mundial de Pilota), bàdminton (amb el Barcelona World Tour de Bàdminton) i tots els esports de rodes (pels World Roller Games 2019).

El “Curs esportiu escolar a la ciutat” recull tota la proposta d’activitats esportives fora de l’horari escolar per a l’alumnat de 5 a 17 anys, que han estat valorades, catalogades i homologades per l’Ajuntament de Barcelona per al present curs. El programa inclou a més una campanya de subvencions per facilitar l’accés dels escolars a tota aquesta programació esportiva en temps de lleure. El present curs, la dotació ha ascendit prop de 3.000.000€ amb més de 13.000 subvencions.





Paraules clau

educació/ esport/