L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, assisteix a l’acte d’inauguració dissabte de la nova L10 Sud del Metro de Barcelona : Servei de Premsa

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, assisteix a l’acte d’inauguració dissabte de la nova L10 Sud del Metro de Barcelona

06/09/2018



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Dissabte 8 de setembre, a les 12:15 hores (Nova estació de metro Foneria, passeig de la Zona Franca cantonada amb carrer de la Foneria), l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, assisteix a l’acte d’inauguracio de la nova L10 Sud del Metro de Barcelona. L’alcaldessa estarà acompanyada per la tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz i per la regidora de Sants-Montjuïc, Laura Pérez.

A l’acte també hi prendran part el president de la Generalitat, Quim Torra, el vicepresident i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès i el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet.

L’acte començarà a les 12.15 hores a la nova estació de Foneria. Des d’aquest punt, es farà el viatge inaugural fins a l’estació de Foc, també de nova construcció, on tindran lloc els parlaments.

 

5,5 km de via i dues noves estacions

L’10 Sud té 5,5 km de longitud dels quals 3,5 km corresponen al tronc comú amb l’L9 Sud, amb qui comparteix les estacions de Collblanc, Torrassa i Can Tries – Gornal, i 2 km són de nou túnel, on hi ha les noves estacions de Foneria i Foc, situades a l’eix del passeig de la Zona Franca, al barri de la Marina del districte de Sants – Montjuïc de Barcelona. A l’L10 Sud els trens circulen sense conductor, gràcies a un sistema de control automàtic, com a l’L9. Aquesta actuació amplia la xarxa de transport públic i dota de servei de metro a zones de la ciutat de Barcelona que fins ara no en tenien.

 

Cobertura informativa

Acreditacions: Els mitjans que vulguin cobrir l’acte s’han d’haver acreditat prèviament, enviant un correu electrònic abans de les 12 hores de demà, divendres 7 de setembre, a: premsa.tes@gencat.cat indicant nom i cognoms, DNI, mitjà, i tasca que s’hi desenvolupa (fotògraf, càmera o redactor).

Punts d’acreditació:

Tant pel que fa al recorregut com per a l’acte només hi accediran els mitjans que s’hagin acreditat prèviament.

Un cop acabat l’acte, aquells mitjans que necessitin retornar a l’estació de Foneria podran fer-ho en un tren que sortirà de l’estació de Foc a les 14.00 hores.





Paraules clau

mobilitat/