L’Ajuntament de Barcelona participa a Mèxic a les jornades “La democràcia participativa en l’àmbit local”, organitzada en el marc de l’OIDP : Servei de Premsa

L’Ajuntament de Barcelona participa a Mèxic a les jornades “La democràcia participativa en l’àmbit local”, organitzada en el marc de l’OIDP

10/09/2018

La regidora de Participació i Districtes, Gala Pin, explicarà les polítiques de participació que se segueixen a Barcelona en la taula de diàleg “Bones pràctiques en l’àmbit local: el cas de Barcelona”. Paral·lelament, el comissionat de Participació i Democràcia Activa, Fernando Pindado, participarà a Xile al seminari “La participació ciutadana i el govern de la ciutat. Contradicció o necessitat?” amb una conferència que porta per títol “La gestió pública democràtica necessita la participació ciutadana”. Els dos esdeveniments formen part del programa d’activitats que estan organitzant els diferents membres de l’Observatori Internacional de la Democràcia Participativa per preparar la propera Conferència que tindrà lloc al novembre a Barcelona

El proper mes de novembre la ciutat de Barcelona acollirà la 18a Conferència de l’Observatori Internacional de la Democràcia Participativa (OIDP). Com a ciutat presidenta de l’Observatori i acollidora de la propera Conferència, Barcelona ha convidat a tots els membres de la xarxa i d’altres actors interessats a organitzar activitats durant tot l’any que se centrin en la iniciativa ciutadana, la inclusió social i la democràcia directa.

En el marc d’aquestes activitats que els membres de la xarxa estan organitzant, la regidora de Participació i Districtes, Gala Pin; i el comissionat de Participació i Democràcia Activa, Fernando Pindado; participaran la propera setmana en diverses jornades centrades en el món de la participació i que tindran lloc a Mèxic i Xile, respectivament.

Així, Pin participarà els propers dies 11 i 12 de setembre a les jornades “La democràcia participativa en l’àmbit local” que organitza l’Institut Electoral de la Ciutat de Mèxic en col·laboració amb l’OIDP. L’objectiu d’aquesta trobada és capacitar als servidors públics de la Ciutat de Mèxic sobre bones pràctiques en matèria de democràcia participativa, de transparència i rendició de comptes. Així com també en qüestions de gènere i inclusió als governs locals mitjançant el diàleg i l’anàlisi de les dinàmiques i tendències actuals.

En concret, la regidora participarà en la taula de diàleg “Bones pràctiques en l`àmbit local: el cas de Barcelona” per tal de contribuir al desenvolupament professional i incrementar el coneixement dels candidats i candidates electes a les alcaldies i regidories respecte a bones pràctiques en matèria de democràcia participativa, així com de transparència i rendició de comptes, reprenent experiències a nivell internacional.

D’altra banda, el comissionat participarà en el seminari “La participació ciutadana y el govern de la ciutat. Contradicció o necesstdat?” que tindrà lloc el 12 de setembre a les 9:00 hores a l’auditori de la Facultat d’Arquitectura i Urbanisme de la Universitat de Xile (carrer de Portugal, 84. Santiago de Xile) amb una conferència que porta per títol “La gestió pública democràtica necessita la participació ciutadana”.

Amb motiu de la conferència de l’OIDP que tindrà lloc enguany a Barcelona també s’han organitzat d’altres trobades i activitats a Metz i Grenoble i estan previstes les següents:

 

Més de 500 ciutats, organitzacions i centres d’investigació formen part de l’OIDP

L’OIDP és una xarxa de més de 500 ciutats, organitzacions i centres d’investigació que permeten intercanviar i abordar plantejaments de democràcia participativa i de participació ciutadana. Cada any, la conferència internacional permet crear un espai d’intercanvi d’experiències i contribueix a l’enriquiment de les polítiques públiques locals.

La trobada reuneix a responsables polítics locals i d’altres àmbits, així com tècnics, acadèmics i activistes polítics. Aquestes jornades es composen de conferències, taules rodones al voltant de qüestions concretes, sessions paral·leles d’intercanvi, així com múltiples reunions paral·leles entre els participants.

Aquestes jornades són un punt de reunió d’experts en l’àmbit de la participació i líders polítics que aposten por una democràcia local més participativa. També és una oportunitat per impulsar la cooperació entre ciutats i organitzacions internacionals en l’àmbit de les innovacions democràtiques.Compartiu aquest contingut