La Guàrdia Urbana activa un dispositiu específic de control del trànsit en ocasió de l’inici de curs : Servei de Premsa

La Guàrdia Urbana activa un dispositiu específic de control del trànsit en ocasió de l’inici de curs

12/09/2018

L’objectiu és facilitar la fluïdesa de la circulació i garantir els nivells adients de mobilitat segura i sostenible

Aquest any, l’Operació Tardor inclou una campanya específica de control de les condicions del transport escolar

La Guàrdia Urbana està desenvolupant, des de l’1 de setembre, un dispositiu específic de control del trànsit per a facilitar la fluïdesa de la circulació a tota la ciutat. A partir de demà, a més, s’activa un operatiu especial per controlar el transport escolar als entorns dels centres educatius.

Aquesta actuació –Operació Tardor— es desenvoluparà fins a finals de setembre, i inclou l’operativa de control en matèria de seguretat viària i un seguit d’accions informatives i missatges als panells informatius de la xarxa viària per a conscienciar a tots els usuaris de la necessitat i l’obligació de respectar les normes.

Els agents posaran especial èmfasi en la assegurar el compliment de la normativa de circulació dels usuaris de bicicletes i dels vehicles de mobilitat personal. En el cas de les bicicletes, es recordarà als usuaris que està prohibit circular per voreres, andanes i passeigs d’amplada inferior a 4,75 metres. En el cas dels usuaris de vehicles de mobilitat personal, es recordarà que només poden circular per les calçades zona 30 i per carrils bici.

Com cada any, durant els primers dies del curs lectiu, es fa palesa la necessitat de desenvolupar una especial atenció al trànsit a l’entorn dels centres escolars mentre s’assoleix la progressiva adaptació dels usuaris a la nova situació de la circulació, després del període vacacional.

Aquest any, el dispositiu inclou la campanya específica de control i supervisió del transport escolar i de menors d’acord amb la planificació i coordinació del Servei Català de Trànsit amb les policies locals i Mossos d’Esquadra. Per això, es realitzaran accions de control dels mitjans de transport que utilitzen els alumnes dels centres d’ensenyament, d’ESO i de FP – Batxillerat i es controlaran els autocars i microbusos destinats al transport escolar, així com els vehicles comercials (furgonetes, etc.) que puguin realitzar transport escolar sense autorització.

Així, es prestarà atenció a la circulació, a la seguretat i a les condicions administratives d’aquests vehicles, comprovant que respecten les normes de trànsit durant el seu trajecte i que acompleixen els requisits documentals o tècnics a que estan sotmesos.Compartiu aquest contingut