Barcelona posa en marxa l’Escola de Defensores de Drets Humans : Servei de Premsa

Barcelona posa en marxa l’Escola de Defensores de Drets Humans

16/09/2018



Temps estimat de lectura: 3 minuts

El tret de sortida es farà amb una formació per enfortir la xarxa de persones i entitats defensores dels drets humans a la ciutat que es farà a La Model el 28 i 29 de setembre de la mà d’experts i organitzacions internacionals

L’Escola de Defensores de Drets Humans és una de les línies d’actuació previstes al pla “Barcelona, Ciutat de Drets”, un pla que també ha format 1.100 treballadors municipals en l’àmbit dels drets humans

L’Escola de Defensores de Drets Humans de l’Ajuntament de Barcelona, que és una de les línies d’actuació del pla “Barcelona, Ciutat de Drets”, es posa en marxa amb una formació sobre la figura de la persona defensora els pròxims 28 i 29 de setembre a La Model. La formació va dirigida a persones i entitats que en la seva activitat diària treballen en la defensa dels drets humans, ja siguin funcionaris i funcionàries de l’administració local o treballadors i treballadores d’entitats, col·lectius o organitzacions. L’objectiu és fer efectiva la xarxa de persones i entitats defensores de drets humans a la ciutat i consolidar-la com un espai de reflexió i de vigilància.

Les persones defensores dels drets humans promouen i protegeixen els drets civils, polítics, econòmics, socials i culturals de la ciutadania. I són una figura rellevant a les ciutats perquè poden contribuir en la lluita contra la pobresa, les violències i la discriminació. Aquesta figura, però, no esta exempta d’alguns riscos com poden ser l’assetjament o les amenaces.

La formació que es farà al recinte de La Model anirà a càrrec de quatre organitzacions internacionals de defensa dels drets humans amb llarga experiència. Amnistia Internacional, que treballa gairebé en tots els països del món i dona suport públic a les defensores de drets humans. Protection International, una organització belga que ofereix estratègies deprotecció i eines de gestió de la seguretat de les persones defensores. Front Line Defenders, organització irlandesa, també dedicada a la protecció de persones defensores en risc i Civil Rights Defenders, entitat sueca que també treballa en aquest àmbit. Les jornades també comptaran amb la participació d’Ana Sánchez, especialista en drets humans i coordinadora de campanyes internacionals del Comitè Nacional Palestí del BDS.

 

El Pla “Barcelona, Ciutat de Drets”

En marxa des de l’any 2016, el Pla “Barcelona, Ciutat de Drets” també preveu la formació del personal municipal en matèria de drets humans. Fins ara ja s’han format més de 1.100 treballadors i treballadores municipals, per dotar-los d’eines per poder detectar casos de discriminació i vulneració dels drets humans i prevenir actituds discriminatòries. Fins ara s’han format personal de les Oficines d’Atenció a la Ciutadania, de les Unitats de Gestió Administrativa de Serveis Socials i agents de la Guàrdia Urbana,.

Aquest nou curs, la formació s’ampliarà a més sectors del personal, per exemple als inspectors del transport públic, agents de la Guàrdia Urbana amb una formació específica d’un nou procediment per a la no-discriminació o també al personal de l’àmbit funerari amb una formació sobre diversitat religiosa.

 

Podeu consultar el programa de la formació en aquests webs:

http://ajuntament.barcelona.cat/dretsidiversitat/ca/noticia/un-any-del-pla-de-formacio-interna-en-drets-humans-i-interculturalitat

http://ajuntament.barcelona.cat/dretsidiversitat/sites/default/files/Pla-formacio-DDHH.pdf





Paraules clau

Drets Socials/