Barcelona signa un conveni amb l’Agència Valenciana Antifrau per sumar esforços contra el frau i la corrupció : Servei de Premsa

Barcelona signa un conveni amb l’Agència Valenciana Antifrau per sumar esforços contra el frau i la corrupció

21/09/2018



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’objectiu del conveni és millorar objectius i l’eficiència dels recursos públics i millorar el servei que tant l’Ajuntament com l’Agència Valenciana Antifrau presten a la ciutadania.

L’organisme valencià i el consistori creen avui un marc estable de comunicació per compartir coneixement i experiències en la lluita contra el frau i la corrupció.

L’Ajuntament de Barcelona i l’Agència Valenciana Antifrau han signat avui un conveni per crear un marc estable de comunicació per compartir coneixement i experiències en la lluita contra el frau i la corrupció, que servirà per millorar objectius, optimitzar els recursos públics i millorar el servei que s’ofereix a la ciutadania.

El tinent d’alcaldia de Drets de Ciutadania, Transparència i Participació, Jaume Asens i el director de l’Agència Valenciana Antifrau, Joan Llinares, han signat el conveni que permetrà avançar en el compliment dels objectius d’interès comú en matèria de prevenció i lluita contra el frau i la corrupció. “Avui és un dia important per la lluita contra la corrupció perquè ens dotem d’un marc d’actuació que ens ha de permetre aprofundir en els mecanismes de bon govern i, sobretot, ampliar la xarxa d’administracions compromeses amb la transparència. Es un orgull fer xarxa amb un referent com Joan Llinares i la Oficina Antifrau Valenciana que dirigeix”, ha explicat Asens durant la signatura.

L’Ajuntament de Barcelona, en compliment amb el compromís de posar en marxa mesures per millorar la confiança de les persones en les institucions i els seus representants, va posar en marxa la Bústia Ètica de Bon Govern, un canal segur de denúncies ciutadanes contra la corrupció o altres pràctiques lesives per al bon govern de la ciutat de Barcelona.

La bústia, gestionada per l’Oficina per la Transparència i les Bones Pràctiques (OTBP), permet a la ciutadania i al personal municipal posar en coneixement de l’Ajuntament aquelles conductes que poden resultar contràries a dret i als principis ètics i de conducta, garantint la confidencialitat, l’anonimat i la indemnitat del comunicador. La bústia ètica, es va posar en marxa amb la col•laboració entre l’Ajuntament i Xnet, i ha estat replicada primer per l’oficina Antifrau de Catalunya i posteriorment per l’Agència Valenciana Antifrau.





Paraules clau

economia/