El pregó de Leticia Dolera dona el tret de sortida de la Mercè 2018 : Servei de Premsa

El pregó de Leticia Dolera dona el tret de sortida de la Mercè 2018

21/09/2018



Temps estimat de lectura: 3 minuts

L’actriu, directora i guionista barcelonina ha compartit el pregó d’aquesta any amb Carmen Juares, de l’associació Mujeres Migrantes Diversas, de qui ha dit que “gràcies a ella he vist la meva ciutat des d’un altre punt de vista” i ha destacat la seva lluita pels drets de les dones migrants i treballadores de la llar i les cures a Barcelona.

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha posat de relleu que la Mercè és una oportunitat per reivindicar el caràcter plural i divers de la ciutat, i ha destacat el fet de tenir una Festa Major amb mirada de dona, amb una pregonera feminista i un cartell, obra de Sònia Pulido, que mostra una Mercè poderosa i decidida.

El pregó de l’actriu, directora i guionista barcelonina Leticia Dolera ha donat aquesta tarda el tret de sortida a les festes de la Mercè, en un acte presidit per l’alcaldessa, Ada Colau, que s’ha celebrat al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona. En el decurs de l’acte també ha intervingut Fernando Medina, alcalde Lisboa, ciutat convidada de la Mercè d’enguany.

 

 

Leticia Dolera ha compartit el pregó amb Carmen Juares, coordinadora de l’associació Mujeres Migrantes Diversas, que treballa en la defensa dels drets de les dones migrades treballadores de la llar i les cures. Dolera ha dit que gràcies a Camen Juares “he vist la meva ciutat des d’un altre punt de vista” i ha destacat la seva lluita pels drets de les dones migrants i treballadores de la llar i les cures a Barcelona.

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha parlat en la seva intervenció de les situacions excepcionals que ha viscut la ciutat des de la Mercè passada, com els fets de l’1 d’octobre, els posteriors empresonaments de líders polítics i socials i retallades de drets i llibertats, però també ha volgut destacar els moments d’esperança i ha expressat que “Barcelona s’ha mantingut unida en l’adversitat”. Per l’alcaldessa, aquesta Mercè és una gran oportunitat per reivindicar el caràcter plural i divers de la ciutat, de comunitat, i ha desitjat que tothom “pugui viure la festa amb plenitud, amb respecte per a totes les idees i sentiments” i ha demanat fer compatible el dret a gaudir de la festa amb la llibertat d’expressió, perquè la Mercè vol ser “una festa de tothom i per a tothom, plural i oberta.”

Colau també ha destacat el fet de tenir una Festa Major descentralitzada, que arriba a més barris de la ciutat, i que ha volgut posar l’accent en la mirada de dona, amb una pregonera feminista i un cartell, obra de Sònia Pulido, que mostra una Mercè alegre, poderosa i decidida.

 

Enllaços relacionats

La Mercè 2018. Pregó de Leticia Dolera: Una ciutat on ens mirem de veritat (PDF)

Enregistrament de l’acte

 





Paraules clau

Mercè/ Mercè 2018/