L’Ajuntament ordena aturar unes obres il·legals que pretenien convertir un local de Sants-Montjuïc en infrahabitatge : Servei de Premsa

L’Ajuntament ordena aturar unes obres il·legals que pretenien convertir un local de Sants-Montjuïc en infrahabitatge

21/09/2018

La Guàrdia Urbana dona l’ordre de paralitzar els treballs que s’estaven desenvolupant al local ubicat al carrer de la Constitució, 114, a Sants-Montjuïc, per canviar-ne la distribució sense el permís adequat

Els promotors han reconegut durant la inspecció feta avui que l’objectiu de les obres era habilitar petits habitacles residencials que no s’ajusten a la legislació vigent en matèria d’habitatge

El Govern municipal reitera que un tipus d’allotjament com aquest no s’ajusta als requisits mínims d’habitabilitat que s’exigeixen per poder viure amb dignitat i en unes condicions adequades, i que un projecte així no té cabuda a Barcelona

L’Ajuntament de Barcelona ha ordenat aquest divendres l’aturada d’unes obres que s’estaven duent a terme en un local ubicat al carrer de la Constitució, 114 del districte de Sants-Montjuïc que no comptaven amb el permís adequat i que pretenien convertir-lo en infrahabitatge.

En declaracions als mitjans, la tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, ha subratllat que aquest projecte no pot tirar endavant a Barcelona. “No es pot desenvolupar perquè és il·legal, perquè l’infrahabitatge i l’amuntegament no estan recollits a la llei i no tenen paraigua legal”, ha refermat. “Amb l’habitatge no s’hi juga i no permetrem que hi hagi propostes que se saltin la norma”, ha sentenciat.

Arran de la informació ciutadana i de les notícies sorgides als mitjans de comunicació, els serveis tècnics municipals han realitzat una inspecció i han detectat avui que els promotors estaven fent treballs per canviar la distribució del local i només disposaven d’un assabentat d’obres. Aquest document no dona cobertura a aquest tipus d’intervenció en un local o un habitatge. Per fer-ho, es requereix un comunicat d’obres o una llicència d’obra major, permisos que no s’han tramitat en cap cas.

Tenint en compte aquestes irregularitats, agents de la Guàrdia Urbana s’han personat al local i han requerit als propietaris que paralitzin els treballs. Paral·lelament, els serveis d’inspecció del Districte de Sants-Montjuïc tramitarà l’expedient corresponent amb la informació recopilada per ordenar un cessament de les obres. En cas que no s’acati, un cop transcorreguts els terminis establerts, es procediria al precinte de les obres.

A més, durant la inspecció els responsables de les obres han reconegut que les estaven desenvolupant per habilitar petits habitacles residencials que no complirien de cap de les maneres la legislació vigent en matèria d’habitatge. El Govern municipal ja ha manifestat en reiterades ocasions i reitera que un tipus d’allotjament com aquest no s’ajusta als requisits mínims d’habitabilitat que s’exigeixen per poder viure amb dignitat i en unes condicions adequades, i que un projecte d’aquestes característiques no té cabuda a Barcelona.

 

Document relacionat

Declaracions de la tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz (tall d’àudio, format m4a)Compartiu aquest contingut