Barcelona commemora l’1 d’octubre amb unes jornades de reflexió i debat a La Model : Servei de Premsa

Barcelona commemora l’1 d’octubre amb unes jornades de reflexió i debat a La Model

25/09/2018

L’Ajuntament de Barcelona i les entitats de la campanya “Demà pots ser tu” organitzen les jornades de debat “1 d’octubre i més. Barcelona Ciutat de Drets” amb la voluntat de reflexionar sobre el que va significar l’1 d’octubre en el marc de les lluites que l’han precedit.

Una exposició amb diferents formats audiovisuals i interactius mostrarà un mapa de com va ser i com es va viure l’1 d’octubre a la ciutat de Barcelona. La mostra també inclourà una exposició fotogràfica del fotoperiodista Jordi Borràs.

David Fernández, Txell Bonet, Jordi Évole, Marina Garcés o Santiago Alba Rico participaran a les taules de debat que començaran el dijous 27 de setembre.

L’Ajuntament de Barcelona de forma conjunta amb les entitats de la campanya “Demà pots ser tu”, Òmnium Cultural, FundiPau, Irídia, Novact i l’Institut de Drets Humans de Catalunya, organitza les jornades de debat “1 d’octubre i més. Barcelona Ciutat de Drets”. La mostra vol obrir una reflexió sobre l’autoorganització popular i el capital democràtic que va suposar l’1 d’octubre a Catalunya i especialment a la seva capital. Tot plegat tindrà lloc a la Model del 27 de setembre a l’1 d’octubre, on també s’hi instal·larà una exposició en diferents suports per poder visualitzar les dades de l’1 d’octubre, la xarxa de solidaritat comunitària que s’hi va generar, així com un mapeig de les escoles, projecció de fotografies i vídeos, diferents testimonis i les obres d’artistes que romandrà oberta fins al 16 d’octubre. També s’hi podrà veure una exposició fotogràfica de Jordi Borràs, amb imatges de diferents punts de la ciutat durant l’1 d’octubre de 2017.

La reflexió que volen obrir les jornades es vehicularà a través de quatre conceptes:
– Evocar sobre el que va significar l’1 d’octubre per a les veïnes i veïns de la ciutat amb testimoni de diferents persones.
– Rememorar l’1 d’octubre i també totes les lluites que l’han precedit. Des de la Barcelona de la Rosa de Foc, passant per la resistència franquista, les marxes antiglobalització, les protestes contra la guerra de l’Iraq, el moviment dels indignats o la lluita feminista.
– Denunciar la deriva autoritària de l’Estat espanyol posant l’accent en les imputacions dels alcaldes sobiranistes i l’empresonament dels líders polítics i socials després de l’1 d’octubre.
– Recosir les diferents posicions i vivències respecte del que va passar, tant amb la ciutadania que s’hi va implicar, com amb la que no ho va fer, per tal de reconèixer la complexitat d’una societat diversa.

L’obertura del cicle, el dijous 27 de setembre, anirà a càrrec del tinent d’alcaldia de Drets de Ciutadania, Jaume Asens, juntament amb representants de les entitats que participen a la campanya “Demà pots ser tu”, Anaïs Franquesa, Jordi Armadans, Luca Gervasoni, Marcel Mauri i David Bondia. Aquell mateix vespre s’oferirà una actuació musical amb Clara Peya. Des de divendres 28 de setembre fins al dilluns 1 d’octubre se succeiran diferents taules de debat i tallers amb la participació de personalitats del món de la cultura, el periodisme o la societat, on destaquen noms com els de Txell Bonet, David Fernández, Jordi Évole, Marina Garcés, Santiago Alba Rico, o el premi Nobel de la Pau, Adolfo Pérez Esquivel, que clourà les jornades amb un vídeomissatge. La zona d’exposició restarà oberta fins al 16 d’octubre.

Les jornades es podran seguir a través de les xarxes amb l’etiqueta #1octimés. Podeu consultar tota la programació en aquest enllaç.

Enllaç relacionat 1/2

Enllaç relacionat 2/2Compartiu aquest contingut