L’espigó de la platja de la Mar Bella porta, des d’avui, el nom d’Antoni Gutiérrez Díaz : Servei de Premsa

L’espigó de la platja de la Mar Bella porta, des d’avui, el nom d’Antoni Gutiérrez Díaz

29/09/2018



Temps estimat de lectura: 2 minuts

És el primer espigó de la ciutat que rep una denominació d’homenatge per part de Nomenclàtor de la ciutat

La iniciativa respon a una proposta feta de manera coral l’any 2008, i l’espai escollit vol recordar la vinculació que “el Guti” tenia amb la Mediterrània, i en concret amb aquest espigó, que freqüentava per practicar la pesca

“El Guti”, el pediatra i polític Antoni Gutiérrez Díaz, ja té un espai que li ret homenatge a la ciutat de Barcelona. Qui havia estat secretari general del PSUC, diputat, parlamentari europeu, conseller del govern Tarradellas, dóna nom des d’avui a un dels espigons de la platja barcelonina, el que fins ara portava el nom de la Mar Bella, perquè se situa a tocar d’aquesta part de la platja. Des d’avui, una placa d’acer corten inserida al paviment dóna aquest nom a l’espigó. L’homenatge no es queda aquí ja que un dels blocs de formigó que culminen l’escullera d’aquest espigó, en una de les seves cares, també estrena des d’avui una gran placa d’acer corten gravat amb el poema “Laberint” de Joan Brossa, dedicat a Antoni Gutiérrez Díaz.

En l’acte de descoberta de la placa, l’alcaldessa de Barcelona ha destacat que Antoni Gutiérrez Díaz és un referent: “a la ciutat habitem espais que responen al món actual, però no oblidem d’on venim. Persones com ‘el Guti’ simbolitzen l’esforç i el treball de la gent compromesa, democràtica, d’esquerres i catalanista”. “Sóm on sóm perquè hi ha gent que ens ha precedit. Aquest acte de memòria i afecte és també un acte de reconeixement a molts i moltes del ciutadans i ciutadanes de la ciutat”, ha reblat l’alcaldessa.

 

 

L’homenatge que s’ha oficialitzat avui es va començar a gestar dos anys després de la mort del polític i pedagog, en concret l’any 2008, quan un grup molt ampli, un grup coral, de personalitats del món de la política, de la societat i de la cultura, així com representants de la seva família, van plantejar la possibilitat de posar el nom d’Antoni Gutiérrez a algun espai de la ciutat. Proposta que aquell any va ser recollida i acceptada per la Ponència de Nomenclàtor de Barcelona, tot i que va quedar a l’espera de cercar l’espai que podia ser més idoni per retre aquest homenatge. Espai que es va trobar a tocar de mar, a la platja de la Mar Bella, i en concret a l’espigó en el qual el polític passava estones per practicar la pesca, una de les seves aficions. La proposta de nova denominació d’aquest lloc amb el nom d’Antoni Gutiérrez Díaz es va aprovar al Consell de Districte de Sant Martí el 5 d’octubre de 2016. I des d’aleshores l’Ajuntament de Barcelona ha estat treballant en aquest projecte d’homenatge que s’ha materialitzat avui.





Paraules clau

Sant Martí/