Activats diversos plans municipals en fase d’Alerta per l’arribada de la tempesta tropical “Leslie”a Barcelona : Servei de Premsa

Activats diversos plans municipals en fase d’Alerta per l’arribada de la tempesta tropical “Leslie”a Barcelona

14/10/2018



Temps estimat de lectura: 3 minuts

La previsió meteorològica preveu que el temporal es faci més actiu durant el vespre i al llarg de tota la nit

Atesa la situació meteorològica de l’arribada de la tempesta tropical “Leslie”, l’Ajuntament de Barcelona, mitjançant Protecció Civil Municipal, ha activat diversos Plans: Pla d’Emergència Municipal per Ventades en fase d’alerta, Pla d’Emergència Municipal per Risc d’Insuficiència Drenant (Inundacions) en Fase d’Alerta i Pla d’Emergència Municipal per Mal Estat de la Mar.

Pla d’Actuació d’Emergències Municipal (Ventades) en fase d’Alerta
Recomanacions de prevenció i autoprotecció per ventades

Davant la previsió que es produeixin vents forts a la ciutat, Protecció Civil recomana informar-se de les condicions meteorològiques previstes i atendre les indicacions que es donin pels mitjans de comunicació. Així mateix es donen una sèrie de consells a tenir en compte per les persones que es trobin a dins de casa o a l’aire lliure o bé hagin de viatjar.

A casa:
• Cal tancar i assegurar portes i finestres
• Baixar les persianes i recollir els tendals
• Retirar testos i objectes de finestres i balcons que puguin caure al carrer i provocar un accident, revisar els elements fixes (antenes, aparells d’aire condicionat, claraboies, etc…)
• Tenir cura dels vehicles que estiguin aparcats al carrer (cotxes, motos) ja que el vent pot fer caure les motos o algun element de mobiliari urbà.

A l’aire lliure:
• Si cal sortir al carrer és convenient allunyar-se de cornises, murs i arbres que es puguin desprendre i prendre precaucions davant d’edificacions en construcció (bastides, grues) o en mal estat.
• Extremar les precaucions en la realització d’activitats a l’aire lliure, especialment en activitats de muntanya i/o en zones arbrades.

Si ha de viatjar:
• Davant la predicció de ventades s’ha de procurar evitar els desplaçaments per carretera, i si és necessari fer-los, cal extremar les precaucions per la possible presència d’obstacles a la via.
• En cas de desplaçaments per carretera s’ha de reduir la velocitat, especialment en cas de vehicles pesants (camions, autocars i caravanes) ja que són molt sensibles a les ràfegues fortes de vent.
• Cal informar-se, abans de circular, de l’estat de la xarxa viària trucant al telèfon d’informació ciutadana 012 o al web del Servei Català de Trànsit (www.gencat.net/transit).

Pla d’Actuació d’Emergències Municipal per Risc d’Insuficiència Drenant (Inundacions) en fase d’Alerta

Protecció Civil de Barcelona ha activat el Pla d’Actuació d’Emergència Municipal per Risc d’Insuficiència Drenant (Inundacions) en fase d’Alerta a causa de l’arribada de la tempesta tropical “Leslie” a Barcelona. 

 

 

 

 

Pla bàsic d’Emergència Municipal per mal estat de la mar

Davant les condicions meteorològiques, l’Ajuntament de Barcelona ha activat el Pla d’emergència municipal per mal estat de la mar, en fase d’Alerta.

Es prohibeix l’entrada de la ciutadania els espigons i les zones on es trenquen les onades per tal d’evitar posar en risc les persones. La bandera vermella està hissada a totes les platges de la ciutat i no es permet banyar-se. Es recomana per prevenció evitar accedir a les platges.

Aquest pla s’activa en fase d’alerta quan es dóna l’avís de mal estat de la mar, preveient que es poden produir onades de més de 2,5 metres amb una probabilitat de més del 30%, quan el litoral de la ciutat pateix els efectes del mal estat de la mar i quan aquesta pot ser un perill per a les persones o pot provocar destrosses en el mobiliari.





Paraules clau

prevenció/ seguretat/