Pau Marí-Klose i Laia Ortiz reafirmen el compromís de l’Estat i de l’Ajuntament de Barcelona per lluitar contra la pobresa infantil : Servei de Premsa

Pau Marí-Klose i Laia Ortiz reafirmen el compromís de l’Estat i de l’Ajuntament de Barcelona per lluitar contra la pobresa infantil

15/10/2018

L’alt comissionat del Govern espanyol per a la lluita contra la pobresa infantil i la tinent d’alcaldia de Drets Socials constaten la importància d’augmentar la despesa pública per revertir les situacions de pobresa i afavorir la igualtat d’oportunitats

L’alt comissionat del Govern espanyol per a la lluita contra la pobresa infantil, Pau Marí-Klose, i la tinent d’alcaldia de Drets Socials de Barcelona, Laia Ortiz, han reafirmat aquest dilluns el compromís compartit d’ambdues administracions per lluitar contra la pobresa infantil. En un reunió mantinguda a l’Ajuntament de Barcelona que ha servit com a primera presa de contacte entre els dos, els representants institucionals han subratllat la importància de mantenir vies de col·laboració entre l’Estat i els ajuntaments per afrontar les situacions de pobresa infantil, un dels principals reptes actuals que existeixen a la societat, així com la importància d’invertir en la infància i canalitzar aquesta inversió a través de les famílies per revertir aquestes situacions i afavorir la igualtat d’oportunitats.

 

A més a més, Marí-Klose i Ortiz han insistit en la necessitat que la lluita contra la pobresa infantil no sigui un combat en solitari i impliqui al conjunt d’administracions, atès que la taxa de pobresa en la població menor d’edat és superior a la del conjunt de la població. En aquest sentit, la tinent d’alcaldia de Drets Socials ha compartit amb Marí-Klose els resultats de les ajudes d’emergència posades en marxa a Barcelona per a menors de 0 a 16 anys, que durant l’any passat van arribar a 19.463 infants i que, segons els resultats d’un estudi independent, demostren la seva eficàcia en la reducció de les taxes de pobresa més severa. Durant la reunió també han compartit la preocupació per la gestió de l’arribada de menors estrangers no acompanyats i han subratllat la importància de millorar la coordinació entre administracions. Ortiz també ha compartit amb Marí-Klose l’increment per part de l’Ajuntament de Barcelona durant els últims anys de la inversió en beques menjador o la posada en marxa de la tarifació socials a les escoles bressol municipals.Compartiu aquest contingut