Josep Maria Montaner assisteix a la jornada d’inauguració del rehabilitat Ateneu Popular Flor de Maig : Servei de Premsa

Josep Maria Montaner assisteix a la jornada d’inauguració del rehabilitat Ateneu Popular Flor de Maig

19/10/2018



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Dissabte, 20 d’octubre a les 13.00 hores (c/ Doctor Trueta, 195) el regidor de Sant Martí, Josep Maria Montaner, assistirà a la jornada festiva per inaugurar l’Ateneu Popular La Flor de Maig, que just ha estat rehabilitat.

Les activitats de celebració d’aquesta reforma s’iniciaran a les 11.00 hores del matí i s’allargaran fins al vespre.

La rehabilitació d’aquest edifici l’ha impulsat l’Ajuntament de Barcelona, que va enllestir les obres a l’edifici del Doctor Trueta 195, al barri del Poblenou, al mes de maig passat.

L’Ajuntament és propietari de l’entrada i el primer pis de l’antiga cooperativa La Flor de Maig –espais a on es desenvolupen les activitats de l’Ateneu Flor de Maig. La rehabilitació que ha dut a terme ha consistit en una profunda restauració de la façana, tot recuperant els ornaments i la fisonomia neoclàssica que el caracteritzen. La intervenció ha permès també arranjar algunes fissures estructurals i constructives que s’havien detectat , així com actuar sobre la degradació que havien patit els diferents materials de l’edifici pel pas del temps.

En un altre nivell, l’actuació municipal també ha incidit en les instal·lacions i l’adequació del local de l’edifici seu de l’Ateneu Flor de Maig. S’hi ha fet obres per adequar l’accessibilitat a la normativa vigent, s’ha recuperat el paviment, tot polint i envernissant de nou els materials de fusta, i recuperant també els que són de rajoles i de tipus hidràulic. La il·luminació, les parets i tots els elements interiors de fusteria, portes, banys, etc. han estat millorats.

L’actuació de millora, de fet, s’ha realitzat en totes les sales de l’equipament: al vestíbul, a la sala d’actes, a la sala polivalent i les sales de dansa, teatre i drap, a la biblioteca, la secretaria, el magatzem i els passadissos.

El cost total de totes dues actuacions ha estat de  930.741 €,  dels quals 607.064,33 € s’han invertit en la millora de les façanes, i la resta, 323.676,90 € en l’adequació dels interiors.

Adjuntem el programa d’activitats previst al llarg de tot el dia per celebrar la reobertura de l’espai de l’Ateneu Flor de Maig.





Paraules clau

Sant Martí/