L’Ajuntament posa en marxa el nou Portal d’Informació Urbanística (PIU) : Servei de Premsa

L’Ajuntament posa en marxa el nou Portal d’Informació Urbanística (PIU)

21/10/2018



Temps estimat de lectura: 3 minuts

El nou Portal d’Informació Urbanística (PIU) integra en un sol espai web la consulta de la informació urbanística, amb un nou entorn més àgil i accessible

La posada en marxa del nou entorn suposa una important millora en l’accés a la informació, fent-la més fàcil i intuïtiva, i permet l’accés també des dels dispositius mòbils

L’Ajuntament de Barcelona ha posat en marxa el nou Portal d’Informació Urbanística, un web obert que facilita la consulta de la informació urbanística unificant en un sol espai les funcionalitats que anteriorment s’oferien des del Cercador de Planejament, Qualificacions i Convenis, el Cercador del Patrimoni Arquitectònic i el plànol urbanístic del Punt d’Informació Cartogràfica (PIC). D’aquesta manera, les informacions que abans estaven disperses en tres webs diferents s’agrupen en el mateix espai, per tal de facilitar-ne i agilitzar-ne consulta.

 

 

Amb el nou portal, l’accés a la informació urbanística es simplifica amb la cerca per plànol. Amb la selecció de la parcel·la sobre el plànol, es desplega tota la informació urbanística associada, tant dels àmbits de planejament/gestió en tràmit com dels elements protegits pel Catàleg de Patrimoni Arquitectònic. Igualment, se segueixen oferint les funcionalitats tant de cerca per adreça com per codi de planejament, i diverses opcions de filtrat per a refinar les consultes.

El portal incorpora eines que enriqueixen la consulta de la informació com per exemple la selecció de la base temàtica sobre la qual es desitja fer la consulta: plànol urbanístic, ortofoto o catàleg de Patrimoni. També ofereix una eina de mesura sobre el propi plànol i la possibilitat de mapa dual per a poder consultar dues bases simultàniament.

La voluntat ha estat crear un entorn que permeti la consulta àgil de la informació oferint resposta des de qualsevol dispositiu. Així, la posada en marxa del nou entorn suposa una important millora en l’accés a la informació, fent-la més fàcil i intuïtiva. A més, el nou portal permet l’accés a la informació també des dels dispositius mòbils.

En referència als continguts, la novetat que ofereix el portal és la consulta per adreça de les afectacions de finques per a ús d’habitatge existent.

Els treballs de posada en marxa del Portal han comportat diversos projectes que s’han desenvolupat de forma coordinada:

 

A partir de l’entrada en marxa del nou Portal, deixaran d’estar en servei el Cercador de Planejament, Qualificacions i Convenis i Cercador del Patrimoni Arquitectònic, que queden substituïts. També deixa d’estar operativa l’opció de “plànol urbanístic” des del Punt d’Informació Cartogràfica, informació que es podrà consultar al Portal d’Informació Urbanística d’ara en endavant. No obstant, properament es publicarà una nova versió del Punt d’Informació Cartogràfica que oferirà, de nou, la consulta del “plànol urbanístic”.

Per facilitar l’ús d’aquest nou entorn de consulta, s’han elaborat diferents materials de suport disponibles des del propi portal com són: videotutorials explicatius de les diferents funcionalitats ofertes, un llistat preguntes freqüents per a resoldre els principals dubtes, i un document de manual de l’usuari en format descarregable.

 

Portal d’Informació Urbanística:

CAT: https://ajuntament.barcelona.cat/informaciourbanistica/cerca

CAST: https://ajuntament.barcelona.cat/informaciourbanistica/cerca/es

ENG: https://ajuntament.barcelona.cat/informaciourbanistica/cerca/en





Paraules clau

urbanisme/