El primer Comitè d’Ètica de l’Ajuntament de Barcelona ja exerceix les seves funcions : Servei de Premsa

El primer Comitè d’Ètica de l’Ajuntament de Barcelona ja exerceix les seves funcions

04/11/2018Temps estimat de lectura: 2 minuts

El comitè, escollit pel Plenari està format per cinc persones, de l’àmbit de la defensa de l’ètica, la integritat i la transparència públiques, que vetllaran del compliment del Codi de Conducta.

També es renova part del Consell Assessor per la Transparència. Karma Peiró, Arcadi Oliveres, Laia Bonet i Eulàlia Pascual són les quatre persones que s’hi incorporen.

El primer Comitè d’Ètica de l’Ajuntament de Barcelona ja ha començat a exercir les funcions amb una primera sessió de treball que es va celebrar el 24 d’octubre passat. Es tracta de l’òrgan encarregat de vetllar pel compliment del Codi de Conducta, que recull els valors i principis ètics i de bon govern i que vincula regidors i regidores, directius i personal eventual del consistori. Aquest organisme està format per cinc persones de reconegut prestigi en l’àmbit de la defensa de l’ètica, la integritat i la transparència públiques, que han estat proposades pels grups municipals i escollits pel Plenari.

En total són cinc persones les que formen el Comitè d’Ètica de l’Ajuntament de Barcelona, Joan Josep Moreso, Teresa Freixas, Robert Rubio, Norbert Bilbeny i Dolors Feliu, més dues persones suplents Magda Oranich i Antoni Bosch. Abans de l’aprovació al Plenari, els membres es van sotmetre a una sessió de ‘hearing’, un mètode de transparència utilitzat en molt països europeus, en la qual els grups i els membres del Consell Assessor per la Transparència van poder preguntar-los sobre la seva experiència professional i així valorar la idoneïtat per al càrrec.

Per encaixar el funcionament del Comitè d’Ètica de l’Ajuntament de Barcelona a l’activitat municipal i amb les exigències de confidencialitat i seguretat de la Bústia Ètica i de Bon Govern, des de l’Oficina per la Transparència i les Bones Pràctiques (OTBP), s’ha ofert una formació a un total de 250 persones del personal municipal, 128 de diferents gerències municipals i 122 del personal de suport, tècnic, de comandament i de direcció.

De forma paral·lela i amb la mateixa finalitat, durant el passat mes d’octubre s’han programat sessions formatives sobre el Codi Ètic i de Conducta de l’Ajuntament de Barcelona. Una formació dirigida als regidors i comissionats del govern, els regidors de l’oposició, personal eventual, consellers de districte, alts càrrecs municipals i de les empreses públiques de l’Ajuntament.

 

Renovació al Consell Assessor per la Transparència

El Consell Assessor per la Transparència que s’encarrega del compliment dels criteris de transparència de l’Ajuntament de Barcelona, ha incorporat tres nous membres. Es tracta de Laia Bonet, Karma Peiró, Arcadi Oliveres i Eulàlia Pascual que substituiran Simona Levi, Josep Ramoneda, Itziar González i Sílvia Vèrnia.

El Consell Assessor per la transparència es va presentar al novembre de 2015 i està format per tècnics municipals, membres d’entitats ciutadanes i professionals que treballen per la transparència i la lluita contra la corrupció. Cap dels membres d’aquest consell reben cap remuneració per la seva col·laboració consultiva amb l’Ajuntament de Barcelona.

Aquest any s’ha presentat la memòria de l’Oficina per la Transparència i les Bones Pràctiques, que es va posar en marxa el novembre de 2015.Compartiu aquest contingut

Paraules clau
Ètica/
Anar a l'inici d'aquesta pàgina