La cultura de la pau centrarà l’Audiència Pública als nois i noies, amb 1.700 infants participants : Servei de Premsa

La cultura de la pau centrarà l’Audiència Pública als nois i noies, amb 1.700 infants participants

06/11/2018



Temps estimat de lectura: 3 minuts

El tema escollit per aquest any és la cultura de la pau amb l’objectiu que els infants facin propostes d’acció, i siguin conscients del rol de la ciutadania i de les entitats a l’hora de promoure la cultura de la pau en cada un dels barris i en el conjunt de la ciutat

La cultura de la pau serà el tema central sobre el qual treballaran els i les alumnes que participaran en la XXIV Audiència als nois i noies de Barcelona al llarg dels propers mesos. Aquest any, la xifra de participants arribar a una xifra rècord de 1.700 infants. L’Audiència està impulsada per l’Ajuntament, amb la col·laboració de l’Escola de Cultura de Pau de la Universitat Autònoma de Barcelona.

La regidora de Relacions Internacionals, Laura Pérez, i el comissionat d’Educació, Infància i Joventut, Miquel Àngel Essomba, han traslladat aquest matí als milers de nois i noies l’encàrrec de l’alcaldessa perquè treballin i elaborin propostes de millora de la ciutat, així com accions i iniciatives adreçades a l’equip de govern de la ciutat i pals regidors de districte per reconèixer o impulsar el compromís de Barcelona amb la cultura de la pau.

 

 

Laura Pérez ha afirmat: “Avui us demanem que pensem conjuntament com continuar construint una ciutat solidària. Barcelona està connectada amb altres països en guerra, amb gent que ha de fugir de les seves cases per la situació als seus països. La pau no és només l’absència de guerra, és una manera d’entendre el món des de la justícia, on tots tenim la nostra responsabilitat. I això també vol dir entendre millor els meus companys que veuen les coses diferents”.

Miquel Àngel Essomba ha reblat que “treballarem durant tot l’any la cultura de la pau perquè la nostra ciutat, com totes les ciutats, necessita una reflexió sobre la cultura de la pau, sobre com resoldre els nostres conflictes amb diàleg, respecte i comprensió de les unes i les altres. Barcelona va patir un atac terrorista i a tots ens va quedar el cor ferit. La nostra ciutat s’ha d’afegir a la construcció de la pau i els nois i noies us hi heu d’afegir perquè sou ciutadans i ciutadanes de ple dret. I és responsabilitat nostra escoltar-vos i acompanayar-vos perquè aquestes propostes es facin realitat”.

Per primera vegada, els actes de participació dels infants durant els mesos que durarà l’Audiència Pública se celebraran en els 10 districtes de la ciutat perquè tots els alumnes puguin fer propostes sobre els territoris que els són més propers. Al llarg dels mesos, es programaran trobades entre els diferents grups a cada districte i actes en què els nois i noies podran fer arribar les seves propostes als regidors dels districtes.

 

Cultura de la Pau

Aquest curs 2018-2019, la temàtica se centra en “Barcelona, ciutat de pau” amb la finalitat de reflexionar sobre la pau, fer propostes d’acció, i reconèixer el rol de la ciutadania i les entitats a l’hora de promoure la cultura de la pau en cada un dels barri i en el conjunt de la ciutat, a més d’impulsar l’aprenentatge-servei.

La XXIV audiència pública té com a alguns dels objectius principals proposar-vos als infants i joves:
– Comprendre què és la pau.
– Saber quines són les competències i la resposta, en relació a la promoció de la pau, de la ciutat de Barcelona.
– Reflexionar sobre la pau i formular propostes d’acció.
– Reconèixer el rol de ciutadania i les entitats, i conèixer experiències de suport a la pau al barri i a la ciutat, i d’impuls de l’Aprenentatge Servei.





Paraules clau

educació/