Presentació de la Cimera de Ciutats Col·laboratives, Sharing Cities 2018 : Servei de Premsa

Presentació de la Cimera de Ciutats Col·laboratives, Sharing Cities 2018

06/11/2018Temps estimat de lectura: 2 minuts

Dimecres 7 de novembre a les 9:30 hores, (vestíbul Sant Miquel, Ajuntament de Barcelona), tindrà lloc la presentació de la Cimera de Ciutats Col•laboratives, Sharing Cities 2018, que tindrà lloc a Barcelona del 12 al 15 de novembre i on participaran 45 ciutats d’arreu del món per debatre els nous reptes que planteja l’economia de plataforma i l’economia col•laborativa.

Avui Airb&b, Glovo, Uber, etc. estan generant grans controvèrsies i impactes disruptius. S’identifiquen com a plataformes d’economia col•laborativa? Però ho són realment? Quins indicadors s’han de tenir en compte? Poden les ciutats tenir més força davant d’aquestes plataformes? Quina es la economia vinculada a les plataformes digitals que pot ser positiva per les ciutats? Aquestes i altres qüestions es tractaran en aquesta cimera.

La presentació anirà a càrrec del Comissionat d’Economia Social, Desenvolupament Local i Consum de l’Ajuntament de Barcelona , Álvaro Porro, i Mayo Fuster, directora d’investigació sobre economia col·laborativa del grup Dimmons de la UOC.

2016 a Amsterdam i 2017 a Nova York, la 3º edició serà a Barcelona amb més ciutats i més objectius que les passades edicions. Serà la major trobada global de ciutats feta fins ara per treballar conjuntament com ciutats gestionar les amenaces i les oportunitats que les plataformes i l’economia col·laborativa implica. Treball, salut, habitatge, mobilitat… son alguns dels àmbits que es treballaran durant la cimera aprofitant el marc del Smart City Expo World Congress.

Barcelona és una referència mundial en models socialment responsables de l’economia de plataforma, com demostra el recent treball d’investigació del grup Dimmons de la UOC, que es publicarà amb ocasió de la cimera. “Sharing Cities: A worldwide cities overview on platform economy policies with a focus on Barcelona” identifica 100 plataformes a Barcelona i analitza els 10 casos més paradigmàtics que tenen un enfocament socialment responsable.Compartiu aquest contingut

Paraules clau
Sharing Cities/
Anar a l'inici d'aquesta pàgina