Barcelona rep el premi a la millor gestió turística al “World Travel Market” de Londres : Servei de Premsa

Barcelona rep el premi a la millor gestió turística al “World Travel Market” de Londres

08/11/2018

Els premis “World Responsible Tourism Awards” reconeixen la tasca de Barcelona per gestionar l’afluència de turistes, com a “Overall winner”, per la capacitat d’abordar la gestió i la promoció de manera integral, i el premi “Best for Managing Success”, a la millor gestió del turisme en el context de la sostenibilitat del turisme i del debat de la massificació turística a les ciutats

Barcelona clou així una intervenció destacada a la principal fira de turisme europea, on el regidor de Turisme, Comerç i Mercats, Agustí Colom, participava a la sessió monogràfica sobre Barcelona sota el títol “What can we learn from Barcelona?” (Que podem aprendre de Barcelona?)

Barcelona ha estat reconeguda per la seva gestió turística al principal congrés turístic europeu, el “World Travel Market” de Londres. Els premis “World Responsible Tourism Awards” reconeixen la ciutat com a “Overall winner”, per la seva capacitat d’abordar la gestió i la promoció de manera integral, i amb el premi “Best for Managing Success”, a la millor gestió en el context de la sostenibilitat del turisme, el turisme responsable i del debat de la massificació turística a les ciutats.

El guardó aglutinava cinc categories: “Best for wildlife”, “Best for employment”, “Best for Communicating Responsible Tourism”, “Best for Economic Benefit” i “Best for managing success”, a més de la categoria principal, “Overall Winner”.  En aquesta darrera categoria, el jurat del premi ha reconegut explícitament la iniciativa de Barcelona de separar la promoció de la gestió i d’abordar transversalment el fenomen turístic, i sosté la seva decisió en que “la seva experiència té el potencial d’educar, inspirar i esperonar altres destinacions per respondre al fenomen del turisme i per fer-ne més”. D’altra banda, en la categoria “Best for Managing Success”, el jurat del premi ha posat en valor el Pla Estratègic de Turisme 2020 de què s’ha dotat la ciutat, el treball conjunt entre l’Ajuntament de Barcelona i Turisme de Barcelona que emfasitza “identitat i coexistència” i les estratègies que s’han posat en marxa per assegurar que “el turisme s’adapti millor a les necessitats de la ciutat”.
En aquesta línia, el regidor Colom ha destacat que aquest guardó “significa un reconeixement al camí que va emprendre Barcelona, amb aquest govern municipal, com altres ciutats, per abordar la gestió del turisme des del punt de vista de l’impacte i el benefici que genera a la ciutat, del turisme sostenible i responsable, i per equilibrar aquesta activitat amb la vida ciutadana i com a activitat econòmica”.  Per la seva banda, el director de Turisme de Barcelona, Joan Torrella, que va ser l’encarregat de recollir els premis en un acte que va tenir lloc en el mateix recinte de la fira, va agrair el premi i va assenyalar que “aquest reconeixement no és perquè Barcelona hagi aconseguit ser una ciutat sostenible sinó perquè la seva manera d’abordar el fenomen turístic, amb tota la seva complexitat, parteix d’una visió integradora procurant l’equilibri de la ciutat”.

Una participació destacada a la principal fira de turisme europea

Barcelona clou així una intervenció destacada a la principal fira de turisme europea, la Wolrd Travel Market, on el regidor de Turisme, Comerç i Mercats, Agustí Colom, participava a la sessió principal de dimarts 6, titulada “What can we learn from Barcelona?” (Que podem aprendre de Barcelona?). Colom hi va exposar les principals directrius i accions que es duen a terme a la ciutat, en una sessió enfocada a compartir les bones pràctiques de la ciutat en matèria turística. A la sessió també hi va participar el director del Consorci de Turisme de Barcelona, Joan Torrella, i la cap de l’Oficina de Promoció Turística de la Diputació de Barcelona, Anna Sánchez, i va estar moderada pel consultor internacional i responsable de Turisme del World Travel Market, Harold Goodwin.

El World Travel Market (WTM), la fira anual per al sector dels viatges i el turisme, ha tingut lloc a Londres

del 5 al 7 de novembre. El certamen és una de les cites de referència del sector. Aplega anualment a Londres responsables de turisme, hotelers, operadors de viatges i, en general, agents del sector turístic internacional i principalment dels països europeus, i compta amb un programa específic de Turisme Sostenible, amb activitats i jornades paral•leles.


Compartiu aquest contingut