Barcelona Activa rep el Premi Internacional Roger Kaufman per les polítiques innovadores en desenvolupament local : Servei de Premsa

Barcelona Activa rep el Premi Internacional Roger Kaufman per les polítiques innovadores en desenvolupament local

09/11/2018



Temps estimat de lectura: 3 minuts

El guardó reconeix la tasca realitzada per la institució en la creació d’ocupació, impuls de l’emprenedoria i millora de la qualitat de vida de la ciutadania de Barcelona

El premi l’atorga la International Society for Performance Improvement (ISPI), una xarxa professional dedicada a promoure la investigació i les bones pràctiques per a la millora de les organitzacions i el seu impacte a la societat

L’acte de lliurament s’ha celebrat avui a Barcelona, en el marc d’unes jornades que han comptat amb experts en transformació social i models de desenvolupament local de tot el món

Barcelona Activa ha rebut avui el prestigiós Premi Internacional Roger Kaufman, atorgat per la xarxa professional estatunidenca International Society for Performance Improvement (ISPI), que reconeix la tasca realitzada per la institució en les polítiques innovadores en desenvolupament local, així com la creació d’ocupació, l’impuls de l’emprenedoria i la millora de la qualitat de vida de la ciutadania barcelonina. Aquest reconeixement fa de Barcelona una ciutat referent en la generació de polítiques socioeconòmiques, i connecta la capital catalana amb els àmbits més innovadors en desenvolupament local i territorial.

La directora general de l’agència de desenvolupament econòmic de l’Ajuntament de Barcelona, Sara Berbel, ha estat l’encarregada de recollir el guardó de la mà del cònsol general dels Estats Units a Barcelona, Robert Riley.

En rebre el premi, Berbel ha dit que “esdevenir un innovador social no és una opció sinó una obligació”, i que es requereixen “polítiques efectives i centrades en les persones”. En aquest sentit, en referència a l’entitat municipal, que té més de 30 anys d’experiència en aquest sector, ha assenyalat que “cal conèixer les idees, el coneixement i les experiències d’altres agents internacionals i dissenyar i implementar aquelles polítiques locals alineades amb la igualtat, la cooperació i una economia al servei de la ciutadania”.

El Premi Roger Kaufman es va crear al 2014 com a reconeixement a la feina realitzada per aquelles organitzacions que porten a terme tasques amb una clara vocació d’impacte a la societat. Per la seva banda, Roger Kaufman és PhD en Strategic Thinking i una figura destacada en el camp de la millora de la performance social i organitzacional, i consultor d’empreses com Fortune 100, de governs, d’entitats educatives i de diverses ONG.

El reconeixement s’ha lliurat durant les Jornades City Doctors Global Forum on social and urban transformation, que han tingut lloc a Barcelona del 7 al 9 de novembre. Ha estat una trobada entre experts i especialistes a nivell internacional en l’àmbit del desenvolupament urbà i local, on s’han compartit pràctiques, models i metodologies per a la transformació social de les ciutats, els seus barris i les seves comunitats.

 

Exemples d’altres ciutats del món

Abans del lliurament del guardó, hi ha hagut una taula rodona amb el Secretari d’Integració Social i Urbana de Buenos Aires, Diego Fernández; el Director Executiu del Centre per a la Innovació Regional Arizona-Sonora Mega Regió, Gonzalo Rodríguez Villanueva; la Directora Executiva de Desenvolupament Soci Econòmic de Proximitat de Barcelona Activa, Emilia Pallàs, el Director General de Barcelona Global, Mateu Hernández; i el soci fundador d’Innopro, Miquel Barceló. A l’espai de debat, moderat per la periodista Sílvia Cóppulo, s’han exposat exemples d’altres models que lluiten contra les desigualtats als barris en altres llocs del món, així com els plans territorials i de proximitat a Barcelona, a llocs com Nou Barris, Ciutat Vella o al voltant del 22@.

La ISPI és una organització sense ànim de lucre, creada al 1962 i amb seu a Washington DC. És una xarxa professional que es dedica a promoure la investigació i les bones pràctiques per a la millora de les organitzacions i el seu impacte a la societat. Compta amb més de 15.000 membres internacionals i presència a 40 països d’Amèrica, Europa, Àfrica i Àsia.





Paraules clau

ocupació/