2.000 persones participen a la primera Smart City Week, una setmana per apropar la ciutat intel·ligent a la ciutadania : Servei de Premsa

2.000 persones participen a la primera Smart City Week, una setmana per apropar la ciutat intel·ligent a la ciutadania

11/11/2018



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Aquest esdeveniment de L’Ajuntament de Barcelona ha servit d’avantsala de l’Smart City Expo World Congress i ha complert amb les expectatives de fer més entenedor el concepte de ciutat intel·ligent a la ciutadania, així com les seves característiques, efectes i oportunitats

Durant l’Smart City Week s’ha pogut reflexionar i experimentar sobre la relació entre les persones, la tecnologia i les ciutats

Al llarg d’una setmana han participat 2.000 ciutadans per les més de 50 activitats als 10 districtes de la ciutat, que formaven part del programa de l’Smart City Week

Avui finalitza la primera edició de l’Smart City Week, un esdeveniment de l’Ajuntament de Barcelona que ha volgut apropar el concepte de ciutat intel·ligent a la ciutadania, i que alhora ha servit de previ de l’Smart City Expo World Congress que tindrà lloc a partir del dia 13 de novembre.

Durant tota aquesta setmana han participat 2.000 persones de tots els àmbits, en les més de 50 activitats repartides als 10 districtes de la ciutat fent que l’esdeveniment arribi a tothom i a tota la ciutat. Per fer-ho s’ha comptat amb la col·laboració de Cisco i amb la participació de més de 20 entitats públiques i privades entre les quals es troben el mateix Smart City Expo World Congress, Fundació i2Cat, PEMB (Pla Estratègic Metropolità de Barcelona), IEC (Intitut d’Estudis Catalans), CIDOB (Barcelona Centre for International Affairs), Mobile Week Barcelona (Mobile World Capital Barcelona), La Fàbrica del Sol, Ideograma, SmartCatalonia, UPFVenture entre d’altres.

El tema d’aquesta primera edició ha estat “Re-Pensar la Ciutat”. La ciutat es regenera, recicla i repensa constantment, i les evolucions tecnològiques (analògiques i digitals) són latents en els espais físics construïts que romanen dins de l’entramat urbà. És imprescindible conèixer, reconèixer i legitimar la ciutat del passat per projectar i imaginar la que ens acollirà en el futur. És per aquesta raó que a l’Smart City Week s’han escollit quatre espais especials perquè tinguin lloc les conferències principals, espais que contenen una part important de la història de la ciutat: Cotxeres de Sants, Fàbrica Lehmann, La Model i Barcelona Centre for International Affairs, CIDOB.

Un dels temes que més presència ha tingut durant tota la setmana ha estat el de com la tecnologia ha incidit en la transformació del nostre entorn quotidià. S’han identificat a 3 nivells:
A nivell de coneixement. Disposem cada vegada de més dades i més informació de tot el que ens envolta.
A nivell de transformació física. Tenim una nova eina, nous materials i nous sistemes.
A nivell de percepció. La tecnologia ha modificat la forma en què ens entenem i com ens relacionem amb el nostre entorn.

S’ha parlat de com un simple dispositiu intel·ligent pot aportar millores significatives en la qualitat de vida de les persones, o como aquests poden ajudar a que la nostra acció diària sigui més sostenible, o com ens pot portar a disminuir la despesa energètica domèstica. S’ha parlat sobre el comerç digital i el seu impacte en el teixit comercial de la ciutat. També sobre com la tecnologia pot fer una ciutat més saludable. O sobre la Intel·ligència Artificial. I fins i tot com la tecnologia blockchain s’implementa en al configuració de la ciutat intel·ligent.

S’han arribat a tots els àmbits, des de la salut fins a l’educació, passant per l’urbanisme, infraestructures, economia, etc. També s’han fet activitats per a tota la família. Els més petits, a través de l’Scratch, han pogut integrar el concepte de programació per empoderar-se de les noves tecnologies i ser els futurs enginyers / ideòlegs de la smart city.

En definitiva, l’Smart City Week ha servit per reflexionar i experimentar sobre la relació entre les persones, la tecnologia i les ciutats, de manera que els continguts de l’Smart City Expo World Congress tinguin un retorn social positiu per a la ciutadania.





Paraules clau

Smart City Week/