Mobile World Capital Barcelona posa en marxa Digital Future Society, un think tank sobre tecnologia i capacitació ciutadana a escala global : Servei de Premsa

Mobile World Capital Barcelona posa en marxa Digital Future Society, un think tank sobre tecnologia i capacitació ciutadana a escala global

14/11/2018Temps estimat de lectura: 3 minutsDigital Future Society (DFS) ha reunit més de 70 líders nacionals i internacionals en el seu primer Summit, una trobada celebrada ahir en el marc de SCEWC, que va abordar com construir un futur més inclusiu, just i sostenible en l’era digitalA través de la unió d’experts en tecnologia, legisladors, organitzacions civils, corporacions, indústries i emprenedors, DFS abordarà els reptes ètics, legals i socials derivats de la transformació digital i del desenvolupament tecnològic des del punt de vista global

Digital Future Society (DFS), el think tank impulsat per Mobile World Capital Barcelona, ha iniciat la seva activitat amb una trobada internacional en què ha abordat els reptes i oportunitats que planteja la digitalització i que marcaran el desenvolupament futur de la nostra societat. El programa neix amb el propòsit d’oferir solucions concretes als nous escenaris associats a la digitalització i amb aquest objectiu s’ha reunit per primera vegada el seu Global Board of Trustees. En paral·lel, la cimera també ha comptat amb un taller de co-creació en què van participar més de 70 professionals i experts de l’àmbit de la innovació i la tecnologia, investigadors, pensadors i representants de la societat civil, entre d’altres.

Luca de Meo, president de SEAT, John Hoffman, CEO de GSMA Ltd, Daria Tataj, Strategy and Policy Advisor de la Unió Europea, i Rahilla Zafar, Managing Director of ConsenSys, tots ells membres del Global Advisory Board (*), així com Arantza Ezpeleta, directora general de Tecnologia i Innovació d’Acciona, Sarah Harmon, directora general a Espanya i Portugal de LinkedIn, i Andreu Veà, president de Internet Society a Espanya, entre d’altres, van estar presents a la sessió.

DFS també compta amb el ferm compromís i la implicació de l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i el Ministeri d’Economia i Empresa del Govern d’Espanya, tal com es va constatar en les intervencions d’Ada Colau, alcaldessa de Barcelona, Jordi Puigneró, conseller de Polítiques Digitals i Francisco Polo, Secretari d’Estat per Avance Digital, que van tancar la sessió.

DFS: més enllà de la reflexió

El primer Summit de DFS ha servit per establir la base conceptual que sustenta el projecte. En concret, la sessió de treball -que es va desenvolupar en el marc de Smart City Expo World Congress- va aprofundir en el concepte de base que sustenta DFS: la creació d’un nou contracte social que respongui a les noves dinàmiques de l’era digital.

Com evolucionarà la política econòmica global en un entorn digital i connectat, com les ciutats jugaran un paper emprenedor per ajudar el ciutadà a transformar-se digitalment, o com incorporar el talent femení en el lideratge real de les empreses, són algunes de les problemàtiques que van sorgir en la sessió i que s’abordaran amb els continguts que desenvolupi el think tank. El resultat final d’aquest taller es plasmarà en el manifest de DFS que es farà públic abans de final d’any.

Com a projecte que neix amb una ambició global, DFS eleva la seva reflexió per abordar temes d’impacte internacional que transcendeixen estats o organitzacions tradicionals. En aquesta línia, la proposta de valor de DFS va més enllà i aporta al debat un espai -la ciutat de Barcelona- on fer realitat aquesta reflexió i veure com abordar certes oportunitats i problemàtiques.

DFS neix amb una estructura clara distribuïda en 3 àrees: el think tank com a centre de la reflexió, un laboratori per provar i desenvolupar les propostes dels grups de treball que conformen aquest think tank des de Barcelona i un calendari d’activitats al llarg de l’any, especialitzades o per al públic general, que aproparan aquests conceptes abstractes i capacitaran a la ciutadania davant els reptes de la digitalització.

Després d’aquest primer Summit, l’agenda de DFS ja té previst celebrar dues trobades especialitzades durant el mes de desembre a Barcelona i Madrid, i una nova cimera que tindrà lloc el pròxim 24 de febrer de 2019 en el marc de GSMA Mobile World Congress.

(*) Per consultar la llista completa de membres que formen part del Global Board of Trustees, fes clic aquí.

Per veure fotografies del workshop fes clic aquí i aquí.

Per veure un vídeo resum de la sessió d’ahir fes clic aquí.​Compartiu aquest contingut

Paraules clau
innovació/ Mobile World Capital Barcelona/ Smart City Expo World Congress/
Anar a l'inici d'aquesta pàgina