Lluis Gómez llença el repte que la moda sostenible i ètica sigui motor de canvi per a tot el sector : Servei de Premsa

Lluis Gómez llença el repte que la moda sostenible i ètica sigui motor de canvi per a tot el sector

23/11/2018



Temps estimat de lectura: 2 minuts

El comissionat de Promoció Econòmica, Empresa i Innovació, Lluís Gómez, ha participat avui a la presentació de la primera trobada global de moda sostenible i ètica, en el marc de la 5a edició del Barcelona Ethical Fashion Fest #BEFF.

 

 

La BEFF està coorganitzada per l’Associació Moda Sostenible Barcelona (MSBCN) i Seed&Click, amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, celebra enguany la 5a edició i ocupa per segon any consecutiu l’espai del DHUB. En aquest marc, s’ha anunciat una trobada per a la reflexió sobre moda sostenible i ètica que se celebrarà al març del 2019 a Barcelona i que aspira a esdevenir un referent del sud d’Europa. La Barcelona Ethical Fashion Fest, #BEFF, té lloc avui 23 de novembre com a aparador d’alternatives de consum responsable en moda, i proposa créixer ara amb l’organització al mes de març de la primera edició d’un congrés internacional de moda sostenible i ètica a Barcelona que convida a la reflexió a nivell internacional i a la recerca d’estratègies per estimular la creació, producció, venda i ús de moda sostenible i ètica.

En aquesta línia, el comissionat de Promoció Econòmica, Empresa i Innovació, Lluís Gómez, ha posat en valor la importància del sector de la moda a Barcelona i ha opinat que “passar a un punt més sostenible no es una qüestió de moda ja; és que no tenim una altra opció i és una obligació per a tots, governs, empreses i consumidors i consumidores”. Gómez ha remarcat que “no s’ha de reciclar o parlar de sostenibilitat en petit, o pensant només en les petites empreses, sinó que s’ha de pensar en gran, i aconseguir ser la petita llavor, que sigui motor de canvi per a tota la indústria a tots els nivells i per tant aconseguir que les grans empreses també ho facin”.

Després de la presentació, ha tingut lloc una taula rodona sobre “Moda sostenible i ètica: el repte global”, amb la participació del comissionat Lluís Gómez; i on hi participaran Kavita Parmar, fundadora i directora creativa de IOU Project (Madrid); Carolina Blázquez, cap d’Innovació i Sostenibilitat d’ECOALF; Elena Salcedo, coordinadora de Moda sostenible i ètica de l’Istituto Europeo di Design, i Mar Rocabert, redactora i editora d’El País, com a moderadora.





Paraules clau

cultura/ Disseny/ moda/