Mercedes Vidal valora la posada en marxa de la darrera fase de la Nova Xarxa de Bus : Servei de Premsa

Mercedes Vidal valora la posada en marxa de la darrera fase de la Nova Xarxa de Bus

23/11/2018



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Dilluns, 26 de novembre, a les 10:45 hores (Parada de bus Pg. de Sant Joan – Diputació, codi 315), la regidora de Mobilitat, Mercedes Vidal, valora la posada en marxa de la darrera fase de la Nova Xarxa de Bus. La regidora estarà acompanyada pel director de Serveis de Mobilitat, Adrià Gomila i pel conseller delegat de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), Enric Cañas.

Amb aquesta actuació finalitza la implantació de la Nova Xarxa de Bus, conjuntament amb la configuració de la resta de les línies d’autobusos de la ciutat. La mesura s’emmarca en el compliment dels objectius que marca el pla de Mobilitat Urbana (PMU) 2013-2018, de fomentar els desplaçaments a peu, en bici i en transport públic. D’aquesta manera culminarà l’aposta de transformació iniciada el 2012 i a partir de la qual s’ha dut a terme la remodelació global del transport públic en superfície més important feta mai a la ciutat.

En total dilluns s’implantaran les darreres 5 línies, que són les següents: H2: Av. d’Esplugues – Trinitat Nova; V1: Granvia l’Hospitalet – Av. d’Esplugues; V19: Barceloneta – Pl. Alfonso Comín; V23: Nova Icària – Can Marcet; V25: Nova Icària – Horta. Amb la seva incorporació la Nova Xarxa Bus quedarà completada amb 28 línies d’altes prestacions adreçades a oferir el millor servei a la ciutadania, que passarà a comptar amb un transport públic en superfície modern, eficaç i eficient i preparat per donar resposta als nous reptes de mobilitat sostenible de Barcelona.

Amb la finalització del projecte es preveu que totes les línies passin a transportar 460 mil viatgers els dies feiners, arribant al 60% del passatge de la xarxa d’autobusos de TMB. En total es comptarà amb 97 àrees d’intercanvi que, en la majoria dels casos, permetran arribar a qualsevol punt de la ciutat en només un sol transbordament.

 





Paraules clau

mobilitat/