Ada Colau inaugura la 18a Conferència de l’Observatori Internacional de Democràcia Participativa : Servei de Premsa

Ada Colau inaugura la 18a Conferència de l’Observatori Internacional de Democràcia Participativa

26/11/2018

La trobada “Democràcia directa i iniciativa ciutadana. Cap a un ecosistema de democràcia inclusiva” tindrà lloc fins dimarts 27 de novembre al Mercat de les Flors

A la conferència assistiran representants de 188 ciutats de 57 països dels 5 continents

Una de les novetats d’aquest esdeveniment és la celebració de dues conferències obertes a la ciutadania, a les que podrà assistir tothom que ho desitgi de manera gratuïta

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha inaugurat avui la 18a Conferència de l’Observatori Internacional de Democràcia Participativa (OIDP), que porta per títol “Democràcia directa i iniciativa ciutadana. Cap a un ecosistema de democràcia inclusiva” i que tindrà lloc fins dimarts 27 de novembre al Mercat de les Flors.

 

 

La inauguració també ha comptat amb la participació del vicepresident de la CGLU, Carlos Martínez; i el secretari de Transparència i Govern Obert de la Generalitat de Catalunya, Jordi Foz; el comissionat de Participació i Democràcia Activa, Fernando Pindado; la secretària general CGLU, Emilia Sáiz; i la investigadora de la Universitat de Zurich, Yanina Welp.

L’esdeveniment compta amb la presència de representants de 188 ciutats de 57 països dels 5 continents; amb la presència de 248 persones de governs locals de tot el món, amb 85 acadèmics i amb representants d’entitats i de la societat civil.

La Conferència, organitzada per l’Ajuntament de Barcelona, és un punt de trobada per tal de debatre sobre el paper de les ciutats a l’enfortiment de la democràcia a nivell global i sobre els tres eixos temàtics principals: la iniciativa ciutadana, la democràcia participativa i la recerca de canals de participació inclusius, a través de 50 taules rodones i tallers.

Una de les principals novetats d’aquest esdeveniment és que inclou dues activitats accessibles de manera gratuïta per a tota la ciutadania.

 

Enllaç relacionat: ProgramaCompartiu aquest contingut