L’Ajuntament lliura les Medalles d’Honor de Barcelona 2018 : Servei de Premsa

L’Ajuntament lliura les Medalles d’Honor de Barcelona 2018

28/11/2018Temps estimat de lectura: 5 minuts

Aquesta tarda, al Saló de Cent de l’Ajuntament, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha presidit l’acte de lliurament de les Medalles d’Honor de Barcelona 2018. Amb aquest guardó, l’Ajuntament vol reconèixer la consciència ciutadana, la convivència i les virtuts i els valors cívics a aquelles persones i entitats que ho fan des de la seva labor professional o associativa, ja sigui en l’àmbit de la participació, el voluntariat, l’associacionisme o l’esport i la cultura. En total, són 25 medalles anuals: 5 atorgades des de l’àmbit de ciutat i les altres 20 s’atorguen a proposta dels consells dels diferents districtes. A l’acte també han participat el tinent d’alcaldia d’Economia i Treball, Ciutat Digital i Relacions Internacionals, Gerardo Pisarello, i la geògrafa Mercè Tatjer, que ha adreçat unes paraules d’agraïment en nom de tots els guardonats.

En el decurs de l’acte, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha tingut un record especial per a la guardonada Maria Casas, que va morir recentment, i ha fet un reconeixement a la trajectòria i entitats que han destacat pel “compromís amb la ciutat, els seus barris i la seva gent”. L’alcaldessa ha recordat l’estima per Barcelona, la vocació de servir la societat i els valors democràtics i comunitaris de les persones i entitats que han rebut les medalles, “tots vosaltres sou una mostra d’una ciutat orgullosa de la seva diversitat i pluralitat i el reflex d’una ciutadania activa i compromesa”, i ha afirmat que representen la millor Barcelona: “la dels barris, la solidària, la creativa, la innovadora, la que educa, la que té cura dels més vulnerables, la que fa esport, la que no oblida el seu passat, la que defensa drets i llibertats. La que mira el futur sense deixar ningú enrere per construir una ciutat de drets i oportunitats per a tothom.” De les 25 medalles, 13 són per entitats, 7 per dones, i 5 per homes.

En aquesta aspecte, Colau ha destacat la presència de dones guardonades, i ha dit que, malgrat ser majoria aquest any, cal seguir avançant per reconèixer l’aportació de les dones al progrés de la ciutat i per reparar el biaix de gènere.

 

Medalles d’Honor de Barcelona 2018

Plenari del Consell Municipal
– Mercè Tatjer Mir. Per la seva destacada trajectòria en el camp de la Geografia i la Història urbana, especialment pel que fa al patrimoni industrial i l’espai urbà, i per les seves valuoses aportacions en la recerca sobre les condicions d’habitabilitat i higiene pública.
– Susanna Griso. Per la seva destacada tasca periodística, i en especial, per la respectuosa i propera cobertura dels atemptats a Barcelona d’agost de 2017.
– Rosa Maria Sardà. Per la seva destacada trajectòria artística en el món del teatre, el cinema i la televisió, que ha fet d’ella un referent de la interpretació i la cultura.
– Ander Mirambell. En reconeixement de la seva carrera esportiva en la disciplina de Skeleton (tobogan), pel seu afany de superació i esperit de competició.
– Associació Catalana pels Drets Civils. Pel seu compromís amb la defensa dels drets civils i de la legitimitat democràtica, com a base de la llibertat, de la igualtat, de la solidaritat, de la justícia i de la pau.

Districte Ciutat Vella
– Maria Casas. En reconeixement de la seva tasca de difusió i recuperació de la memòria històrica del barri del Raval i de la seva participació en les xarxes veïnals, per a la millora del barri i de la ciutat.
– Organització d’Estibadors Portuaris de Barcelona. Per la seva tasca en defensa dels drets laborals dels estibadors portuaris de Barcelona i pel seu arrelament al barri de la Barceloneta.

Districte l’Eixample
– Joan Bordetas i Castell. Per la seva feina dins l’Associació de Veïns de Sant Antoni i per aportar la seva visió global sobre les necessitats del barri, del districte i de la ciutat.
– Associació Fal·lera Gegantera Sagrada Familia. Per les més de tres dècades dedicades a la transmissió de la passió gegantera i pel seu compromís amb la cultura popular al barri i al districte.

Districte Sants-Montjuïc
– Lluïsa Puigardeu. Per la seva valuosa tasca al davant del Grup de Solidaritat de la Parròquia Sant Medir, atenent famílies i persones en situació precària i treballant contra l’atur i la marginació a la Bordeta.
– Bàsquet Ateneu Montserrat. En reconeixement dels seus 90 anys d’història, fomentant la participació, l’estima per l’esport i el treball en equip, al barri d’Hostafrancs.

Dictsricte Les Corts
– AMPAS Unides de Les Corts. Per la seva defensa de l’escola pública catalana i dels valors que promou, com el respecte, la solidaritat i la inclusió.
– Associació de Veïns de Pedralbes. Pels seus 40 anys de treball incansable en favor de la cohesió del barri de Pedralbes, en defensa de les necessitats dels seus veïns i veïnes i del seu teixit associatiu.

Districte Sarrià-Sant Gervasi
– Josep Mentruit Gerotina. En reconeixement de la seva dedicació i treball dins el moviment veïnal en favor de la millora de les condicions de vida al barri de Les Tres Torres.
– Assoaciació dee Veïns i Comissió de Festes del Barri del Farró. Pel seu treball de recolzament, promoció i millora de la qualitat de vida dels veïns i veïnes del barri del Farró.

Districte de Gràcia
– Sònia Klamburg. Per la seva dedicació al món de la dansa i la tasca pedagògica de més de tres dècades, oferint una plataforma de formació i exhibició a nous professionals i nous llenguatges.
– Federació de Colles de San Medir. Per la seva tasca de manteniment de la tradició de la festa de Sant Medir, aportant una visió integradora i de foment de la convivència.

Districte d’Horta -Guinardó
– Assoaciació de Familiars i Amics de Nens Oncologics de Catalunya – AFANOC. En reconeixement del seu projecte per la millora de la qualitat de vida dels infants i adolescents amb càncer i les seves famílies, especialment vinculat al barri de Montbau i al districte.
– Anna Mª González Iglesias. En reconeixement de la seva llarga trajectòria de compromís social i lluita veïnal al barri d’Horta i al districte.

Districte de Nou Barris
– Institut Escola Antaviana. Pel seu projecte educatiu i de comunitat, inclusiu i integrador, que s’ha convertit en referent al districte de Nou Barris.
– Centre d’Esplai Druida. Per la seva tasca cohesionadora i inclusiva com a espai de formació i participació comunitària, en el seu 30è aniversari.

Districte de Sant Andreu
– Escola Pegaso. En reconeixement del seus 40 anys treballant per una escola pública de qualitat, arrelada al territori i en favor de la comunitat.
– Pròsper Puig. Per la seva dilatada trajectòria en favor del comerç de proximitat i de qualitat i pel seu compromís amb el districte de Sant Andreu.

Districte de Sant Martí
– Pere Guarro i Palau. Per la seva forta vinculació durant més de vint-i-cinc anys a la lluita veïnal, a través de l’Associació de Veïns i Veïnes del Clot-Camp de l’Arpa
– Associació Sant Martí Esport – ASME. Per les seves més de tres dècades dedicada a la promoció de l’esport com a eina de dignificació de les persones i com a vehicle de formació, educació, lleure i socialització.Compartiu aquest contingut

Paraules clau
medalles d'honor/
Anar a l'inici d'aquesta pàgina