Barcelona entrega el premi Joves Creadores 2018 : Servei de Premsa

Barcelona entrega el premi Joves Creadores 2018

05/12/2018

‘Plaer adult’ obté el premi al millor curtmetratge liderat per dones en aquest certamen organitzat pel Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison

Avui s’ha lliurat el premi al millor projecte de curtmetratge Joves Creadores 2018, impulsat per La Bonne (Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison) en col•laboració amb l’ICUB i la Regidoria de Feminismes i LGTBI de l’Ajuntament de Barcelona. Aquest guardó ha recaigut en Laura Aixalà i Helena Muñoz pel seu treball ‘Plaer adult’ (títol provisional).

L’objectiu de la convocatòria és incentivar la producció i la creació audiovisual de les dones joves de la ciutat, així com promoure la creació i difusió d’històries fílmiques que posin en el centre del relat la capacitat de resiliència i els processos d’apoderament protagonitzats per dones, en tota la seva diversitat.

Per Jaume Asens, tinent d’alcaldia de l’àrea de Drets de ciutadania, Cultura, Participació i Transparència, aquest premi “contribueix a posar en el centre del relat l’empoderament i la resiliència de les dones”.

Enguany s’hi han inscrit 25 projectes de curtmetratges, inspirats pel lema Els nostres plaers, entesos en el seu sentit més ampli com totes les accions i els gestos lligats a l’alegria, als desitjos, a la satisfacció, a l’expressió, al coneixement, i reconeixement del que volem, com ho volem i com ho gaudim les dones.

El Jurat que ha valorat els projectes candidats ha estat format per Olga Arisó (Cap de Departament de Promoció dels Drets de les Dones i LGTBI. Drets de Ciutadania, Cultura, Participació i Transparència. Ajuntament de Barcelona), Ingrid Guardiola (Consell de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona), Lola Mayo (La Bonne), Marta Nieto (Drac Màgic i Mostra Internacional de Films de Dones) i Yolanda Olmos (Dones Visuals). Aquest jurat ha considerat que el treball premiat “obre imaginaris a la qüestió del plaer, des de l’humor i el treball col•lectiu; col•loca en el centre del relat el plaer de les dones d’una forma poc convencional, posant l’accent en el període de la menopausa; planteja un tractament audiovisual arriscat posant en diàleg elements documentals i resignificant materials audiovisuals ja existents i té un caràcter proper a erigir-se com a manifest fílmic”.

El Premi està dotat amb 5.000€. Les guanyadores també realitzaran una residència tècnica a la sala de muntatge i a l’estudi de so de La Bonne durant els mesos de març i abril de 2019. I, la presentació pública del curtmetratge guanyador, tindrà lloc en el transcurs de l’estiu de 2019, en el marc del Cicle de Cinema de Dones organitzat per l’Ajuntament de Barcelona.

A més, per al disseny del guardó s’ha comptat amb una artista jove, Laia Arqueros (1985), almerienca establerta des de fa 10 anys a Barcelona que desenvolupa la seva activitat artística entre la il•lustració, el gravat, la ceràmica, projectes multi-format i híbrids. El guardó, inspirat per la frase d’Emma Goldman “si no es pot ballar no és la meva revolució”, remet a un ball conjunt i reivindicatiu en honor als nostres plaers, la nostra llibertat de moviment, la nostra sensualitat, goig i gaudi.Compartiu aquest contingut