Barcelona commemora 40 anys d’esport popular a la ciutat : Servei de Premsa

Barcelona commemora 40 anys d’esport popular a la ciutat

12/12/2018



Temps estimat de lectura: 2 minuts

La ciutat posa en valor les polítiques esportives a la ciutat des de l’any 1979, després de les primeres eleccions democràtiques després de la dictadura franquista.

Una conferència i una exposició al Museu Olímpic i de l’Esport serviran per repassar la història i trajectòria de l’esport a Barcelona de les quatre últimes dècades.

L’exposició Ara fa 40 anys: els inicis de la política esportiva a Barcelona” pretén donar a conèixer la dimensió i importància de les primeres polítiques esportives municipals dutes a terme a Barcelona en el període comprès entre el 1979 (després de les primeres eleccions municipals democràtiques del 3 d’abril) i el 1986 (designació de Barcelona com a seu dels Jocs Olímpics) fent referència també als anys previs i situant-les dins un context social, polític i esportiu més ampli.

A través de quatre dimensions –el context de la política esportiva a Barcelona; l’estructura organitzativa: la construcció del servei públic; equipaments esportius: la construcció del futur; la candidatura olímpica: el camí cap al somni- , l’exposició recorre el camí sobre el qual es va cimentar els pilars del model actual d’esport a Barcelona, referent a tot el món.

La mostra inclou converses registrades amb alguns dels principals protagonistes i artífexs de l’època, com ara Enric Truñó, Jordi Vallverdú, Josep Lluís Vilaseca, Juli Pernas, Lolo Ibern, Narcís Serra, Núria Puig, Paco Segura i Romà Cuyàs. L’exposició ha estat comissariada per Joan Carles Burriel i Sixte Abadia.

 

Conferència “40 anys de polítiques esportives municipals”

Abans de l’obertura de l’exposició (prevista a les 19 hores), també demà dijous 13 de desembre a les 17 hores, al Museu Olímpic i de l’Esport Joan Antoni Samaranch (avinguda de l’Estadi, 60), tindrà lloc la conferència “40 anys de polítiques esportives municipals”, emmarcada en el cicle “El valor de l’esport en el segle XXI”. Com a ponents, hi intervindran Enric Truñó, Laia Palau, Joan Carles Burriel i Sixte Abadia i l’obrirà la comissionada d’Esports, Marta Carranza.





Paraules clau

Cultura i Esports/ esports/ memòria/