Barcelona, seu de la innovació europea en mobilitat urbana amb un consorci de 48 ciutats, empreses i universitats : Servei de Premsa

Barcelona, seu de la innovació europea en mobilitat urbana amb un consorci de 48 ciutats, empreses i universitats

12/12/2018

La Unió Europea escull el consorci format per Barcelona i altres 12 ciutats, 17 empreses i 18 universitats, entre elles UPC i SEAT, per instal·lar a la ciutat la Knowledge and Innovation Community (KIC) on Urban Mobility, la seu de la comunitat encarregada de desenvolupar les innovacions en mobilitat urbana de la Unió Europea almenys fins al 2026

La KIC es conforma com una plataforma públic-privada multinacional europea que es dedicarà a la recerca i aplicació de solucions que millorin l’ús col·lectiu dels espais urbans, vetllant per una mobilitat multimodal, accessible, confortable, segura, eficient i sostenible, des d’una perspectiva integradora, i oferirà solucions als nous modes de transport urbans a les ciutats europees, donant suport a les comunitats locals i estimulant l’economia

L’elecció de Barcelona representa un reconeixement a les polítiques de mobilitat de la ciutat, com les Superilles, la millora de la infraestructura ciclista o la regulació pionera de vehicles de mobilitat personal, entre d’altres

El projecte reforça la capitalitat de Barcelona en innovació i recerca i consolida la ciutat com a referent en polítiques per posar la revolució tecnològica al servei de millores urbanes

La KIC sobre Mobilitat Urbana tindrà una vigència entre set i quinze anys i un volum financer que pot arribar fins a 1.600 milions d’euros —fins a 400 milions que aportaria la Unió Europea i 1.200 els socis—. Els primers resultats es preveuen per al 2020

 

Descarregar dossier en format PDF

 

Descarregar imatges

 

[pdfviewer width=”100%” height=”650px” beta=”true/false”]https://ajuntament.barcelona.cat/premsa/wp-content/uploads/2018/12/mobility.pdf[/pdfviewer]Compartiu aquest contingut