Més diversió, esport i professions per jugar a ser gran a La Ciutat dels Somnis 2018 : Servei de Premsa

Més diversió, esport i professions per jugar a ser gran a La Ciutat dels Somnis 2018

15/12/2018

El nou Festival de la Infància creix un 25% en espai i un 20% en activitats respecte el 2017

La nova Ciutat acollirà més de 120 activitats lúdiques,, esportives i artístiques així com espectacles

Es podrà jugar a ser infermer/a, cuiner/a, mecànic/a o periodista, entre un centenar d’oficis

S’amplia el Pavelló esportiu per practicar futbol, bàsquet, patinar, escalar, o participar en diferents curses

El detall de les activitats es pot consultar al web http://www.laciutatdelssomnis.com/

La Ciutat dels Somnis -una de les cites de lleure imprescindibles de l’agenda nadalenca barcelonina-, creix en grandària, espais i experiències lúdiques per a tota la família amb més esport, diversió, i professions per jugar a ser gran. Del 27 a 31 de desembre -un dia més que l’any passat-, aquest saló que pren el relleu al Festival de la Infància proposa 120 activitats per a nens i nenes de 0 a 12 anys i els seus acompanyants, en un entorn que recrearà prop d’una trentena d’equipaments urbans: des d’un hospital a l’Ajuntament, passant per l’escola, el pavelló esportiu, un hotel, la plaça, el mercat o l’aeroport, entre d’altres.

L’esdeveniment continuarà la línia conceptual iniciada l’any passat i construirà amb materials reciclables als Palaus núm.1, 2 i a la Plaça de l’Univers del recinte de Montjuïc una ciutat imaginària on els més petits descobreixin, a través del joc, a què els agradaria dedicar-se professionalment d’adults. La superfície ocupada en aquesta edició supera els 15.000m2, un 25% més que el 2017. Per la seva banda, les propostes augmenten un 20% i passen per provar a ser veterinari/a, futbolista, infermer/a, professor/a, tècnic/a de laboratori, bomber/a, missatger/a, arquitecte/a, cambrer/a, periodista…fins a més 100 professions i oficis cada dia.

La Ciutat dels Somnis, organitzat conjuntament per Fira de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona, compta amb la col•laboració de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i més de 40 entitats i empreses.

El director de negoci propi de Fira de Barcelona, Salvador Tasqué, explica: “Seguim apostant per un esdeveniment que amb una clara vocació pedagògica i que combina educació i entreteniment (edutainment) a partir de jocs i activitats d’experimentació, acció i esport per assegurar la diversió i, al mateix temps, ensenyar els més petits les diferents professions i oficis que fan possible que una ciutat funcioni”.

La tinenta d’alcaldia de Drets Socials de l’Ajuntament de Barcelona, Laia Ortiz, declara: “La Ciutat dels Somnis ha de ser un espai on tots els nens i nenes gaudeixin d’activitats que els ajudin en el seu desenvolupament, amb un enfocament pedagògic i una coherència de la proposta d’activitats, sense estereotips vinculats a les professions. Cal destacar, també, el caràcter inclusiu del nou concepte de saló. La rebaixa dels preus a la meitat que es va fer l’any passat i el repartiment de 2.000 entrades solidàries són elements clau del nou Festival”.

 

Enfocament més familiar

Aquest any hi haurà molt més esport, concentrat al Palau núm.2, on es podrà jugar a futbol, bàsquet, practicar diverses modalitats sobre patins, escalar, esquiar, o participar en diferents curses, entre altres disciplines.

Les activitats relacionades amb l’acció i l’experimentació -tallers, gimcanes, proves d’enginy, carreres, construcció, tecnologia, etc.- seran les majoritàries, alhora que es mantenen moltes propostes relacionades amb el joc simbòlic. Els continguts inclusius i de caràcter social també tindran més cabuda aquest any.

Així mateix, La Ciutat dels Somnis incrementa el nombre d’activitats per a menors de 4 anys i també per a la franja d’edat de 10 a 12 anys. Cal destacar, així mateix, un augment d’activitats pensades perquè participin de forma activa mares, pares, germans adolescents i altres acompanyants.

 

L’oferta lúdica més destacada

Els nens i nenes –habitants d’aquesta ciutat màgica– podran passejar pels seus carrers i accedir a diferents espais i equipaments urbans per participar en una infinitat d’activitats. Per exemple, a l’ajuntament, organitzat per l’Ajuntament de Barcelona, tindran l’oportunitat de crear la seva ciutat ideal amb elements 3D; participar en un ple per abordar temes relacionats amb el benestar familiar i de la infància, o iniciar-se en la robòtica, la programació o la realitat augmentada en una ludoteca tecnològica.

Amb aquest increment d’espais urbans i experiències lúdiques, es calcula que prop de 1.000 nens podran jugar simultàniament, permetent la rotació d’activitat cada 15 minuts. Amb això s’agilitzaran els temps d’espera i els nens i nenes podran provar més oficis i professions.

L’entrada per a La Ciutat dels Somnis costa 6 euros. El nou Festival de la Infància romandrà obert de 10.00 a 20.00h, del 27 al 30 de desembre. Dilluns 31 de desembre, es tancarà a les 16.00h. S’espera rebre més de 25.000 visitants.

Les activitats que es duran a terme durant els quatre dies de La Ciutats dels Somnis es poden consultar al web http://www.laciutatdelssomnis.com/Compartiu aquest contingut