Ada Colau assisteix a la inauguració de “La Ciutat dels Somnis 2018” : Servei de Premsa

Ada Colau assisteix a la inauguració de “La Ciutat dels Somnis 2018”

27/12/2018

La Ciutat dels Somnis recrea una ciutat imaginària on els nens i nenes fins a 12 anys poden jugar a ser grans i provar fins a més de 100 oficis i professions

Aquest matí, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha presidit l’acte d’inauguració de la segona edició de “La Ciutat dels Somnis”, el renovat Festival de la Infància que proposa 120 activitats lúdiques i educatives per a donar a conèixer als més petits el món de les professions, al Palau 1 del recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona. A l’acte hi ha assistit el director general de Fira de Barcelona, Constantí Serrallonga, entre d’altres autoritats i representants d’entitats i empreses participants.

Durant la inauguració de la Ciutat dels Somnis, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha remarcat que “el Saló de la Infància és una tradició de dècades de la nostra ciutat. S’havia d’actualitzar amb els valors del segle XXI i reforçar l’educació en valors i la coherència pedagògica. Ara no només s’ha desmercantilitzat i hi ha menor presència de les marques sinó que s’ha augmentat la pedagogia associada als valors i associada a la ciutat  també com a unitat que dóna continuïtat al saló”.

 

 

 

 

“La Ciutat dels Somnis 2018”

La Ciutat dels Somnis recrea fins al dia 31 de desembre una ciutat imaginària on els nens i nenes fins a 12 anys podran jugar a ser grans i provar fins a més de 100 oficis i professions. Compta amb una trentena d’espais urbans que alberguen tot tipus d’activitats d’experimentació, acció, aprenentatge, joc i esport amb diversió per a tota la família. La Ciutat dels Somnis és un esdeveniment organitzat conjuntament per Fira de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona, i compta amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i més de 40 entitats i empreses.

 

Enfocament més familiar i oferta lúdica més destacada

Aquest any hi ha molt més esport, on es pot jugar a futbol, bàsquet, practicar diverses modalitats sobre patins, escalar, esquiar, o participar en diferents curses, entre altres disciplines.

Les activitats relacionades amb l’acció i l’experimentació -tallers, gimcanes, proves d’enginy, carreres, construcció, tecnologia, etc.- són les majoritàries, alhora que es mantenen moltes propostes relacionades amb el joc simbòlic. Els continguts inclusius i de caràcter social també tenen més cabuda aquest any.

Així mateix, La Ciutat dels Somnis incrementa el nombre d’activitats per a menors de 4 anys i també per a la franja d’edat de 10 a 12 anys. Cal destacar, així mateix, un augment d’activitats pensades perquè participin de forma activa mares, pares, germans adolescents i altres acompanyants.

Les activitats que es duran a terme durant els quatre dies de La Ciutats dels Somnis es poden consultar al web http://www.laciutatdelssomnis.com/

 

Més informació:

Més diversió, esport i professions per jugar a ser gran a La Ciutat dels Somnis 2018



Compartiu aquest contingut