S’inicien les obres de reforma pel nou casal de barri del carrer Llobregós, al districte d’Horta-Guinardó : Servei de Premsa

S’inicien les obres de reforma pel nou casal de barri del carrer Llobregós, al districte d’Horta-Guinardó

31/12/2018

Temps estimat de lectura: 2 minutsEn total s’actuarà sobre una superfície de 1.043m2 i els treballs tindran un cost d’1,8M€. A la planta baixa hi haurà despatxos, sala d’actes, sala compartimentada, zona de serveis i magatzem, i a la primera aules, un taller de cuina i zona de despatx

Aquest mes de gener s’inicien les obres de reforma de l’edifici situat al carrer Llobregós 107-113, al districte d’Horta-Guinardó. Els treballs es fan amb l’objectiu de convertir l’immoble en un nou casal de barri pel Carmel, donant així resposta a la reivindicació dels veïns d’aquest àmbit de la ciutat. En total s’actuarà sobre una superfície de 1.043m2 i les obres tindran un cost d’1,8M€ (IVA inclòs).

Es tracta d’un edifici entre mitgeres, construït l’any 1982, de planta baixa i pis amb façana al carrer
Llobregós i façana al passatge de Santa Teresa que havia acollit l’Agència de Promoció del Carmel, creada després de l’enfonsament del 2005 i també un Parc de Neteja.

El projecte de reforma inclou una redistribució interior de tot l’edifici en dues plantes independents. L’accés serà únic des del carrer Llobregós, amb una zona de recepció general des d’on s’accedirà a la zona de planta baixa o a la planta primera a través del nucli principal d’escala i ascensor. Cada planta tindrà una sortida independent al passatge. L’equipament permetrà cobrir la zona baixa del Carmel contribuint a millorar l’accés en aquest àmbit, en una zona amb orografia complicada.

En base als acords fets amb les entitats del barri del Carmel, a la planta baixa es distribuiran els despatxos, una sala d’actes, una sala compartimentada, una zona de serveis amb vestidors i espais de magatzem. I a la primera planta, que està pensada perquè també aculli el Centre Obert que ja feia ús d’aquest espai, hi hauran aules, un taller de cuina i una zona de despatx. Per determinar-ho el Districte d’Horta-Guinardó ha dut a terme un procés de debat i definició d’usos, del pla funcional i de les sales amb les següents entitats: Carmelamunt, 40 parriba 40 pabajo, Adsis, Associació de Veïns del Carmel, Coordinadora entitats- Comissió de Festes, Grupo Scout Makarenko, Comerciants Tres Turons i el Circulo Artístico Sinatrahem.

El termini previst per l’execució de les obres és de deu mesos i la previsió és que l’immoble ja pugui estar operatiu a finals del 2019.

Amb aquest nou equipament el districte d’Horta-Guinardó passarà a comptar amb 5 casals de barri que tenen per objectiu fomentar espais de trobada, interrelació, creació i d’intercanvi amb un programa d’activitats socioeducatives, d’oci, formatives i socioculturals que donin cobertura a les demandes rebudes, articulant una oferta que estimuli la participació ciutadana. Els casals treballen amb xarxa amb les altres entitats del territori potenciant el teixit social i associatiu. Aquesta oferta se suma a la xarxa d’equipaments de barri del districte d’Horta Guinardó integrada per 5 centres cívics, 4 biblioteques, 4 casals de gent gran i 3 equipaments joves.Compartiu aquest contingut

Paraules clau
Casal de Barri/ equipament/ equipaments/ Horta-Guinardó/