Barcelona destina 10,14M a millorar 22 parcs i espais verds de la ciutat : Servei de Premsa

Barcelona destina 10,14M a millorar 22 parcs i espais verds de la ciutat

06/01/2019

En el marc del Pla de Rehabilitació Integral, l’Ajuntament impulsa aquest inici d’any actuacions a diversos parcs i espais verds repartits per tot el territori per reparar i condicionar l’espai públic, fer-los més accessibles i convidar el veïnat a passejar-hi

Ja estan en marxa les obres al parc de les Corts, al de la Pegaso, el del Guinardó, el de la Guineueta i a la plaça de Ferran Casablancas, i properament començaran les del parc de la Font del Racó, els jardins de Santa Rosalia i els del Mossèn Costa i Llobera

A més, durant el primer trimestre s’iniciaran intervencions puntuals de manteniment a 14 parcs i jardins més

Aquesta nota inclou declaracions Janet Sanz en format àudio i vídeo

Barcelona aposta per oferir al veïnat espais verds de màxima qualitat. Amb aquest objectiu, l’Ajuntament inverteix aquest inici de 2019 un total de 10,14 milions d’euros en la millora de 22 parcs i espais verds repartits per tota la ciutat.

Les obres formen part del Pla de Rehabilitació Integral (PRI) que el consistori desplega per millorar l’espai on viuen els barcelonins i barcelonines, i serviran per reparar i millorar l’espai públic, fer-los més accessibles i permeables i convidar la ciutadania a passejar-hi i gaudir-los.

 

 

Les accions s’emmarquen en l’estratègia l’increment del verd urbà a la ciutat (més de 40 hectàrees) i al canvi de model del verd existent que impulsa el Govern municipal. La salut i el benestar de la ciutadania i els beneficis que aporta la natura són el motor principal d’aquest canvi. És necessari tenir més natura a la ciutat, tenir un verd que promogui la biodiversitat i gestionat de forma ecològica, i cal fer-ho amb la implicació ciutadana.

Concretament, ja estan en marxa els treballs al parc de les Corts (Les Corts), al de la Pegaso (Sant Andreu), la plaça de Ferran Casablancas (Sarrià-Sant Gervasi), el parc del Guinardó (Horta-Guinardó) i el parc de la Guineueta (Nou Barris). Més en detall, s’hi faran les següents intervencions:

– Parc de les Corts (Les Corts): Es renova el paviment i la xarxa de reg. També es millorarà l’àrea de gossos, el mobiliari urbà i es construirà una passarel•la sobre el canal, així com nous passatges interiors. S’hi invertirà 635.000€, i es finalitzarà al febrer.

– Parc de la Pegaso (Sant Andreu): Es fa una renovació general de la jardineria per naturalitzar el parc. També es millora el paviment dels camins, s’eliminaran les baranes i es renovarà la xarxa de reg. Acabarà al març, i s’hi destinarà 530.000€.

– Plaça de Ferran Casablancas (Sarrià-Sant Gervasi): Es renova el paviment per millorar l’accessibilitat entre carrers. També es fa una nova xarxa de reg, es millorara l’àrea de gossos i el mobiliari urbà i es construeix una passarel•la sobre el canal, així com nous passatges interiors. Tot, amb 520.000€ i amb la previsió de finalitzar a l’abril.

– Parc del Guinardó (Horta-Guinardó): S’estan fent actuacions generals a la pavimentació i el drenatge de determinats camins i talussos, i d’altres de puntuals per millorar els elements particulars del parc. S’hi invertirà 1,67 milions, i les obres acabaran a l’octubre.

– Parc de la Guineueta (Nou Barris): En aquest cas, ja s’ha reparat i millorat l’espai públic, s’han creat nous accessos, s’han retirat tancaments perimetrals i s’ha renovat el paviment, elements vegetals i la xarxa de reg. Per cloure l’obra, queden algunes plantacions pendents i introduir millores a l’àrea de gossos. Es preveu enllestir-ho a l’abril, i, en total, s’hi haurà invertit 1,9 milions d’euros.

I en els propers dies s’iniciaran les actuacions al parc de la Font del Racó (Sarrià-Sant Gervasi), els jardins de Santa Rosalia (Horta-Guinardó). Durant el primer trimestre, també començaran els treballs als jardins del Mossèn Costa i Llobera (Sants-Montjuïc):

– Parc de la Font del Racó (Sarrià-Sant Gervasi): Es vol recuperar el caràcter forestal amb una naturalització del parc. S’actuarà sobre la jardineria existent per eliminar espècies invasores i exemplars en mal estat i estabilitzar els talussos i torrenteres per evitar erosions. També es milloraran els camins amb sauló i noves recollides d’aigües. S’hi invertiran uns 535.000 euros, i el termini d’execució serà de cinc mesos.

– Jardins de Santa Rosalia (Horta-Guinardó): Es millorarà l’accessibilitat i funcionalitat del parc, es renovarà la vegetació i s’implantarà un nou sistema de reg i de drenatge. També es repararà i millorarà el paviment. Tot plegat, amb una inversió d’uns 352.000€ i tres mesos d’obres.

– Jardins del Mossèn Costa i Llobera (Sants-Montjuïc): Amb 1,1 milions d’euros, es faran reparacions puntuals i pintura, actuacions en punts singulars com ara escales i rampes i es resoldrà la poca visibilitat dels accessos. Es millorarà l’accessibilitat per als vehicles de manteniment i la connectivitat interna, i s’hi començarà a treballar durant el primer trimestre de 2019, amb la previsió d’acabar al cap de 9 mesos.

A més, al primer trimestre de 2019, el consistori té previst iniciar treballs puntuals a 14 parcs més. Seran petites millores de manteniment en les plantacions i parterres, els sistemes de reg i els accessos. L’import de licitació del conjunt de les obres és de 2,9 milions d’euros.

Aquests parcs són el del passeig de Lluís Companys (Ciutat Vella), els jardins de Joan Brossa (Sants-Montjuïc), el jardí de les Escultures (Sants-Montjuïc), els jardins de Can Cuiàs (Les Corts), el jardí d’Àurea Cuadrado (Les Corts), els jardins del Clot de la Mel (Sant Martí), el parc de la Creueta del Coll (Gràcia), les escales de Josep Maria Sert (Gràcia), els jardins de Juan Ponce (Horta-Guinardó), el parc de Can Dragó (Nou Barris), el parc de Josep M. Serra Martí (Nou Barris), la plaça de les Palmeres (Sant Andreu), la plaça de l’Abat Escarré (Sant Andreu) i la Rambla de Prim (Sant Martí).

 

Enllaços relacionats: Declaracions Janet Sanz

– ÀUDIO: https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/ajbcn2017videoscomunicacio/PREMSA/190104_AV_InversioParcsJardins_AudioPremsa.wav

– VÍDEO: https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/ajbcn2017videoscomunicacio/PREMSA/190104_AV_InversioParcsJardins_VideoPremsa.mp4Compartiu aquest contingut