Entren en funcionament les 22 primeres estacions del nou Bicing : Servei de Premsa

Entren en funcionament les 22 primeres estacions del nou Bicing

12/01/2019

A partir d’avui els usuaris ja poden fer els primers viatges amb les bicicletes del nou servei. El procés de substitució d’estacions es durà a terme de manera gradual i durant més de tres mesos conviuran els dos sistemes

El servei estarà permanentment operatiu però els usuaris hauran d’utilitzar les estacions d’origen i destinació d’un mateix sistema. L’Ajuntament de Barcelona recomana als ciutadans que s’informin prèviament abans de desplaçar-se en Bicing, principalment a través de la nova web i de la nova app

Des d’aquest dissabte també s’incorporen una vintena d’informadors a les estacions per oferir la màxima atenció als usuaris durant el procés de canvi

 

Avui dissabte, 12 de gener, entren en funcionament les primeres 22 estacions del nou Bicing de Barcelona. A partir d’avui, per tant, els usuaris poden realitzar els seus primers desplaçaments amb les bicicletes del nou servei tenint en compte que, durant els més de tres mesos que durarà el procés de substitució, hauran d’utilitzar les estacions d’origen i destinació d’un mateix sistema. Per aquest motiu, l’Ajuntament de Barcelona recomana als ciutadans que abans de desplaçar-se en Bicing s’informin principalment a través de la nova web i de la nova app de quines estacions estan operatives i amb quin dels dos sistemes estan funcionant. Les primeres estacions ja operatives del nou Bicing són les següents:

– Via Barcino, 69
– Via Barcino, 121
– C/Fernando Pessoa, 41
– Pg. Torras i Bages, 129
– C/Ciutat d’Asunción, 73/ Potosí
– C/Campana de la Maquinista (Sao Paulo)
– Pg. d’Andreu Nin, 22
– C/Malats, 98-100
– C/Malats, 28-30
– C/Sant Adrià, 113
– Pg. d’Enric Sanchís, 33
– Seu del Districte (Nou Barris)
– C/Turó Blau, 1-3
– C/de l’Escultor Ordóñez, 55
– Av. Rio de Janeiro, 3
– C/Irlanda, 11-21
– C/Granollers, 1
– C/Amílcar, 1
– Pl. Virrei Amat
– Pl. Joanic, c/Bruniquer 59
– C/Felip II, 214
– C/Ramón Albó, 1

Els usuaris podran utilitzar qualsevol d’aquestes estacions per fer viatges en origen i destí. El procés de substitució durarà fins a la segona quinzena d’abril. Durant aquest període es substitueixen les 424 estacions actuals situades en superfície per les 424 noves estacions del nou Bicing, amb les corresponents modificacions del sistema tecnològic i operatiu. Cada estació tarda entre 2 i 3 dies a ser substituïda i les noves ja es poden utilitzar 24 hores. L’accés al servei es pot realitzar tant amb la targeta habitual com amb la nova app del Bicing.

A partir de la segona quinzena d’abril i fins a finals del 2019 s’iniciarà un segon període de desplegament, el període d’ampliació, durant el qual es començaran a implantar la resta de millores del nou Bicing. De manera immediata entrarà en funcionament l’opció de fer la reserva anticipada de la bicicleta de 5’, l’accés al servei via NFC i les 300 noves bicis elèctriques. Posteriorment, es procedirà a dur a terme l’ampliació territorial del nombre d’estacions que s’aniran desplegant gradualment per la ciutat, juntament amb l’increment de les bicis elèctriques.

 

Informació als usuaris

Des del 8 de gener fins aquest dissabte el servei d’informació telefònica del Bicing ha rebut una mitjana de 1.576 trucades diàries, la gran majoria per sol·licitar informació i hi ha hagut un mitjana de 73 visites diàries a les oficines d’informació presencial del c/Calàbria 66 i de la plaça Carles Pi i Sunyer, 8. Alhora, durant aquesta primera setmana s’han registrat un total de 27.943 visites a la web. També des d’aquesta data s’han produït una mitjana de 183 altes diàries al nou servei.

Recordem que els usuaris es poden informar dels canvis d’estacions a través de la nova web: www.bicing.barcelona, la nova app, els telèfons 93 707 89 00 i el 900 315 531 o a les oficines d’informació presencial de Calàbria i Pi i Sunyer. També ho poden fer fer via xarxes socials, on amb els hastags #benvingutnouBicing #biciBCN es comuniquen les novetats a Twitter, Facebook i Instagram.

A partir d’avui, 12 de gener, també s’incorporen una vintena d’informadors a les noves estacions per informar als usuaris. Aquests, fan horari de matí i tarda cobrint les franges de major ús. Els informadors donaran suport en cas de dubte a l’hora de retirar o ancorar una bicicleta i repartiran fulletons informatius mentre duri el canvi de servei.

 

Les millores del nou Bicing

El nou servei està gestionat per la UTE “Pedalem Barcelona”, que compta amb una important experiència en el sector. Un dels seus membres –PBSC- és líder en el sector del bike sharing: ha participat en contractes de bicicleta compartida en ciutats com Londres, Toronto, Montreal, Melbourne, Nova York, Reykjavik, Chicago, Recife o Guadalajara (Mèxico) i gestiona més de 51 mil bicicletes i 4.175 estacions arreu del món. El desplegament del nou Bicing s’emmarca dins de l’estratègia del Govern municipal de continuar promovent la mobilitat sostenible a la ciutat, potenciant els desplaçaments a peu, en transport públic i en bicicleta, d’acord amb el Pla de Mobilitat Urbana (PMU) 2013-2018.

El nou Bicing ofereix un seguit d’avantatges als usuaris, entre les quals destaquen:

– Més servei: Funcionament 24 hores els 365 dies de l’any.

– Més bicicletes: 7.000 bicis: 6.000 bicis mecàniques+1.000 elèctriques.

– Més versatilitat: Totes les bicis tenen un xassís comú i les elèctriques es diferencien de les mecàniques per la incorporació d’un equip d’assistència elèctric.

– Més i millors estacions: 519 estacions mixtes i en superfície, amb integració física dels dos tipus de bicicletes.

– Més cobertura territorial: 95 noves estacions distribuïdes pels 10 districtes de la ciutat.

– Millores tecnològiques: el nou servei ofereix la possibilitat de fer una reserva anticipada de la bicicleta de 5 minuts.

 

 Compartiu aquest contingut