En marxa el canvi de sentit de Portal del Àngel per millorar la càrrega i descàrrega del Gòtic Nord : Servei de Premsa

En marxa el canvi de sentit de Portal del Àngel per millorar la càrrega i descàrrega del Gòtic Nord

14/01/2019



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’Ajuntament de Barcelona ha posat en marxa els canvis per millorar el sistema de càrrega i descàrrega al Gòtic Nord. A partir d’avui, dilluns 14 de gener, l’abastiment dels establiments a aquesta part del barri es fa en sentit descendent, seguint el següent itinerari: plaça Catalunya – Portal de l’Àngel – carrer dels Arcs – plaça Nova – Capellans – Sagristans – Joaquim Pou. Això suposa un canvi de sentit de circulació a l’avinguda del Portal de l’Àngel.

Aquestes actuacions del Districte de Ciutat Vella donen resposta a una demanda històrica del veïnat del carrer Magdalenes, que durant una dècada han hagut de patir l’entrada de tots els vehicles de càrrega i descàrrega dels establiments del barri. Amb la modificació es posa fi a molts anys de molèsties generades per la gran quantitat de vehicle que passaven per un carrer amb unes dimensions que no permetien aquesta saturació. A més, permeten un millor abastiment dels comerços d’un dels motors comercials i econòmics més importants del districte de Ciutat Vella.

Les modificacions suposen que la Distribució Urbana de Mercaderies (DUM) es produeixi des de la part més ampla de l’avinguda a la més estreta, deixant d’entrar pels carrers interiors i més estrets del districte -com és Magdalenes- i que passi a fer-ho per Portal de l’Àngel, amb sortida per la part sud de la via per carrers més perimetrals. Per controlar aquest accés, amb la corresponent regulació horària, s’ha col·locat una pilona a l’accés del Portal de l’Àngel pel carrer Fontanella.

Així, els vehicles que hi accedeixen baixen per l’avinguda Portal de l’Àngel donant servei als diferents establiments surten pels vials transversals, que mantenen el seu sentit, cap a les Rambles o la Via Laietana. A més, també es pot accedir a l’avinguda pel carrer Canuda però els vehicles no poden pujar, només poden donar servei a la part baixa del Portal de l’Àngel i han de sortir pel carrer dels Arcs.

D’altra banda, el carrer de Duran i Bas deixa de servir per a l’accés de càrrega i descàrrega a la zona de Portal de l’Àngel i esdevé una via reservada per a veïns i vehicles autoritzats.

Aquestes actuacions també suposen senyalitzar més clarament les zones habilitades per a la DUM -distribució urbana de mercaderies- i s’està treballant en una modificació dels horaris en els que es permetrà la càrrega i descàrrega en aquest entorn. També es reubica la reserva de taxi de la calçada de plaça Catalunya al costat Besòs del pas de vianants del carrer Fontanella. Finalment, s’amplia el gual d’entrada, es col·locaran els fitons necessaris i es col·loca la senyalització vertical i horitzontal.

Aquesta és una de les primeres actuacions que s’implanta en compliment del Pla de Mobilitat de Ciutat Vella 2018-2023, que es va presentar a l’estiu.





Paraules clau

Ciutat Vella/