L’Ajuntament reconeix la tasca d’Open Arms amb la Medalla d’Or al Mèrit Cívic : Servei de Premsa

L’Ajuntament reconeix la tasca d’Open Arms amb la Medalla d’Or al Mèrit Cívic

21/01/2019



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcaldessa ha entregat el guardó a Open Arms en reconeixement de la seva tasca humanitària i la implicació en la defensa i protecció dels drets humans.

En l’acte ha tornat a reclamar que el Ministeri de Foment cessi el bloqueig del vaixell d’Open Arms i pugui sortir del Port de Barcelona en missió humanitària cap al Mediterrani central.

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha presidit avui l’acte de lliurament de la Medalla d’Or al Mèrit Cívic de Barcelona a Open Arms. El guardó l’ha recollit el fundador i director d’Open Arms, Oscar Camps i el coordinador d’operacions, Gerard Canals. Colau ha destacat que “ entitats com Open Arms representen Barcelona, ciutat acollidora, democràtica on la primera prioritat és la vida humana. Que davant el dilema de salvar o no salvar vides, no són còmplices de les morts”.

 

 

 

El Plenari del Consell Municipal del mes de setembre va atorgar aquesta distinció en reconeixement a Open Arms per la tasca humanitària i la implicació en la defensa i protecció dels drets humans.

Durant l’acte, l’alcaldessa també ha tornat a denunciar el bloqueig al Port de Barcelona del vaixell d’Open Arms per part de Capitania Marítima, que depèn del Ministeri de Foment. Aquesta situació es manté des del 8 de gener, data en la qual l’Open Arms havia de sortir cap al Mediterrani central per continuar la seva tasca d’observació i rescat. Colau ha explicat que “causa dolor i incomprensió la decisió del Govern espanyol. Aquest 2019 ja han mort a la zona del Mediterrani Central 200 persones. I ens els últims 5 anys, més de 17.000 persones han mort ofegades. Open Arms respresenta la millor Barcelona que volem ser, la ciutat democràtica, que abans de res, posa la vida de les persones al centre”.

 





Paraules clau

drets humans/ Open Arms/