Aprovat definitivament el Pla d’Usos de Gran de Sant Andreu : Servei de Premsa

Aprovat definitivament el Pla d’Usos de Gran de Sant Andreu

25/01/2019



Temps estimat de lectura: 3 minuts

El Pla d’Usos té l’objectiu de preservar la diversitat comercial i el perfil de comerços de proximitat que sempre ha caracteritzat el barri de SantAndreu

Es regula l’obertura d’establiments d’espectacles, esportius, culturals, de joc i atraccions i d’audiovisuals, establiments d’activitats musicals i de restauració, establiments alimentaris i activitats lligades a la mobilitat en vehicle

El plenari de l’Ajuntament ha aprovat definitivament aquest matí el Pla d’Usos de Gran de Sant Andreu amb l’objectiu de preservar el caràcter comercial del carrer, caracteritzat pels establiments de proximitat i amb una gran diversitat d’oferta comercial. El Pla regularà l’obertura de nous establiments.

 

 

Les obres de reforma i pacificació del carrer, juntament amb la reforma del mercat històric de Sant Andreu millorarà de manera substancial el barri. Per tal que això no suposi un canvi dràstic en l’ecosistema comercial de la zona, el consistori va suspendre l’atorgament de llicències al desembre de 2017 amb una vigència d’un any. En aquell moment es va començar a elaborar en paral•lel el Pla d’Usos.

Els establiments que quedaran regulats són els referents a:

– activitats d’espectacles, activitats esportives, culturals i de joc i atraccions i audiovisuals

– activitats musicals i de restauració

– establiments alimentaris

– activitats lligades a la mobilitat en vehicle

– establiments que no compleixen els requisits d’establiments hotelers, però que ofereix allotjament fraccionat en el temps

El Pla Especial Urbanístic d’ordenació de les activitats de pública concurrència abasta les parcel•les que tenen façana al carrer Gran de Sant Andreu, entre el Passeig de Santa Coloma i el carrer de Rovira i Virgili, al carrer del Mercat, a la plaça Comerç i a la porxada de la plaça del Mercadal.

El projecte ha estat àmpliament treballat amb el veïnat. S’ha creat una comissió de seguiment del Pla d’Usos, s’ha elaborat diferent materials al llarg d’aquests mesos per informar els veïns i veïnes, s’han organitzat itineraris participatius i tallers, i s’han fet diferents visites específiques amb representants d’entitats veïnals, culturals, comercials i de restauració per tal que el pla i l’oferta comercial que es regula s’adeqüi al màxim a les necessitats dels diferents col•lectius.

Concretament, s’estableix un densitat màxima de 350 m2 de superfície útil total en un radi de 50 metres per a les activitats musicals, restauració, i comerç alimentari en degustació. També s’estableix una densitat màxima de 600 m2 de superfície útil total en un radi de 50 metres per als autoserveis, superserveis, i supermercats i botigues de conveniència. I finalment, es fixa una densitat màxima de 500 m2 de superfície útil total en un radi de 50 metres per als establiments especialistes alimentaris, polivalents alimentaris, establiments comercials que disposin de màquines expenedores d’aliments i establiments alimentaris amb un 20% de venda alimentària.

També es regula la superfície total per establiments. En aquest cas, hi haurà un límit de 300 m2 de superfície màxima per establiments musicals, de restauració i de degustació, un límit de 149m2 en el cas dels autoserveis, de 250 m2m per superserveis, i de 150m2 per especialistes alimentaris, polivalents alimentaris i establiments amb màquines expenedores d’aliments, i establiments amb un 20% de venda alimentària.

Actualment, l’àrea delimitada en el Pla d’Usos compta amb 1 establiment d’activitats esportives, 31 de restauració, 2 d’activitats audiovisuals, 42 comerços de venda personalitzada, 15 d’aliments en règim d’autoservei i 9 establiments comercials amb venda d’aliments.





Paraules clau

Sant Andreu/