Barcelona clama contra l’atac feixista i LGTBIfòbic al Centre LGTBI de Barcelona : Servei de Premsa

Barcelona clama contra l’atac feixista i LGTBIfòbic al Centre LGTBI de Barcelona

28/01/2019



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Aquesta tarda més d’un miler de persones s’han concentrat davant les instal·lacions del Centre LGTBI de Barcelona (c/ Comte Borrell, 22) per condemnar els atacs que ahir, diumenge, va patir aquest espai municipal recentment inaugurat.

Es tracta d’un centre reivindicat durant anys per les entitats de la ciutat, que serveix per informar i assessorar a les persones LGTBI i sensibilitzar al conjunt de la ciutadania. A l’acte hi han assistit, entre d’altres, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; la consellera de Presidència del Govern de la Generalitat, Elsa Artadi; el president de la Plataforma d’Entitats LGTBI de Catalunya; i Pep Sala, president de l’Associació de Veïns de Sant Antoni.

 

 

Ada Colau ha afirmat que “accions com aquesta no poden quedar impunes. Farem el que calgui contra les agressions feixistes i d’odi”. “Actes com aquest no poden quedar així. Ens agredeixen a tots i totes perquè Barcelona és una ciutat democràtica i oberta on tothom pot estimar a qui vulgui i ser com vulgui, una ciutat on no es poden permetre atacs d’una minoria covard”, ha afirmat. “No hi ha més normalitat que la diversitat”, ha reblat després d’agrair l’esforç i valentia de les “entitats que lluiten dia a dia pels nostres drets, uns drets que ens ha costat molt aconseguir”.

La concentració, convocada per la Plataforma d’Entitats LGTBI de Catalunya, i amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, ha servit per mostrar un fort rebuig sobre els fets i refermar el compromís de la ciutat de Barcelona amb la defensa dels drets i llibertats de les persones LGTBI, així com la voluntat de seguir treballant conjuntament per fer d’aquest nou equipament municipal l’espai de referència sobre diversitat sexual i de gènere a Barcelona.





Paraules clau

lgtbi/