Barcelona i les seves universitats aproven per primera vegada plans anuals de treball conjunt : Servei de Premsa

Barcelona i les seves universitats aproven per primera vegada plans anuals de treball conjunt

29/01/2019

Barcelona i les universitats de la ciutat han signat per primer cop plans anuals de treball conjunt per fer front als desafiaments de l’educació superior a la ciutat. Entre els projectes, destaquen el hub artístic a Can Ricart amb la Universitat de Barcelona, el projecte d’Open Data amb la Universitat Politècnica de Catalunya, el projecte científic del Parc de la Ciutadella amb la Universitat Pompeu Fabra, la creació del Campus UOC al 22@ per centralitzar les activitats de la universitat o l’Espai d’atracció en Ciències de la Salut amb la Universitat Autònoma de Barcelona.

 

Els projectes es concreten en:

 

Impuls d’un hub o punt de trobada de tots els ensenyaments artístics (arts visuals i plàstiques, música, dansa…) que s’imparteixen a la ciutat, seguint el model de la Universitat de les Arts de Berlín i en sintonia amb la capitalitat cultural de Barcelona.

 

Col·laboració entre la UAB (Facultat de Medicina‐Unitats Docents Hospitalàries), les institucions sanitàries de la ciutat i els centres o institucions de recerca situades a Barcelona, per generar un espai d’atracció en docència i recerca en l’àmbit de les Ciències de la Salut, de manera que Barcelona n’esdevingui un referent.

 

Col·laboració en transparència digital, Open Data i anàlisi de dades o Data Science, amb la participació d’estudiants de grau, màster i doctorat, tot aprofitant el servei municipal de dades obertes, vinculat al Portal de Transparència, Govern Obert i Participació.

 

Projecte acadèmic i científic per tal que el Parc de la Ciutadella i el seu entorn esdevinguin un nou hub de coneixement, articulat al voltant dels conceptes de recerca, docència i cultura, i un punt vital de l’articulació urbana de la ciutat que connecti el districte de Sant Martí amb el de la Ribera.

 

Impuls del Campus UOC al 22@ que arribi a centralitzar les activitats de la universitat en un espai únic, incloent nous equipaments.

 

“Barcelona i universitat: un objectiu comú”

El 2016 l’Ajuntament de Barcelona va emprendre una política universitària integral, articulada en la mesura de govern “Barcelona i universitat: un objectiu comú”. Com a resultat d’aquesta nova etapa, el passat 16 de maig de 2018 es van signar cinc convenis entre l’Ajuntament i cada una de les quatre universitats públiques presents a la ciutat (UB, UAB, UPC, UPF), així com la UOC. Mitjançant aquests convenis   les dues parts es comprometien a treballar plegades per aconseguir els objectius del projecte “Barcelona i Universitat: un objectiu comú”.

 

 

Durant el segon semestre de 2018, les respectives comissions mixtes, creades per a definir i coordinar l’estratègia conjunta que ha de menar aquesta col·laboració, han confeccionat un pla de treball per a cada universitat on es defineixen els projectes i iniciatives concretes que s’ha considerat prioritari desenvolupar el 2019.

 

Actualment, més de 140.000 persones estudien en les universitats públiques amb seu a Barcelona i compten amb 11.900 docents i investigadors.Compartiu aquest contingut