Ada Colau s’adreça a les institucions europees: “la celebració d’aquest judici representa el fracàs de la política, entesa com a espai de diàleg i de negociació” : Servei de Premsa

Ada Colau s’adreça a les institucions europees: “la celebració d’aquest judici representa el fracàs de la política, entesa com a espai de diàleg i de negociació”

09/02/2019

L’alcaldessa ha enviat una carta a Jean Claude Juncker, Antonio Tajani i Donald Tusk per mostrar la seva preocupació pel judici als dotze líders polítics independentistes, que començarà el proper 12 de febrer

Colau ha convidat el proper 20 de febrer un grup de membres del Parlament Europeu per fer un seguiment del judici

L’alcaldessa denuncia també que un partit d’extrema dreta podria estar fent un exercici fraudulent de l’acusació popular per utilitzar el judici com a altaveu per difondre el seu ideari d’odi

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha enviat una carta al president de la Comissió Europea, Jean Claude Juncker, al president del Parlament Europeu, Antonio Tajani, i al president del Consell Europeu, Donald Tusk, per mostrar la seva preocupació pel judici als dotze líders polítics independentistes que començarà el proper 12 de febrer. Colau destaca a la seva carta que “la celebració d’aquest judici representa el fracàs de la política, entesa com a espai de diàleg i de negociació, i la delegació de la solució d’un problema eminentment polític a instàncies judicials”.

L’alcaldessa també ha recordat que “la celebració d’aquest judici, i més si acaba amb sentències condemnatòries, difícilment servirà per reconduir el problema d’encaix de Catalunya dins d’Espanya, reforçarà la polarització i difícilment servirà per construir una sortida negociada” i ha expressat que “cal sumar-hi el fet que un partit d’extrema dreta està fent un exercici que podria ser fraudulent de l’acusació popular utilitzant el judici com a altaveu per difondre el seu ideari d’odi i obtenir-ne un rèdit electoralista”.

Colau ha refermat que “la presó provisional suposa una vulneració del dret de les persones encausades a preparar una defensa efectiva, i que els delictes que s’imputen són desproporcionats” i ha aprofitat la carta per remetre la Declaració Institucional aprovada per la majoria de forces polítiques del consistori per exigir un judici just i imparcial. A més, també ha informat que el proper 20 de febrer ha convidat un grup de membres del Parlament Europeu a fer seguiment del judici.

I finalitza la seva missiva recordant que “les conseqüències d’aquest judici són d’interès pel conjunt d’institucions europees, tant pel que fa a la seva estabilitat política -en un moment en què aquesta es troba amenaçada pels nous populismes xenòfobs- com pel que fa al ple reconeixement dels drets humans i les llibertats democràtiques que durant 62 anys han estat el far que ha permès el construcció de la Unió Europea”.

 

Documents relacionats:

Versió en català de la carta enviada (PDF)

Carta enviada a Jean Claude Juncker (PDF)

Carta enviada a Antonio Tajani (PDF)

Carta enviada a Donald Tusk (PDF)Compartiu aquest contingut