Alcaldes i alcaldesses de Catalunya reclamen un judici just i imparcial per les persones encausades pel referèndum de l’1 d’octubre : Servei de Premsa

Alcaldes i alcaldesses de Catalunya reclamen un judici just i imparcial per les persones encausades pel referèndum de l’1 d’octubre

10/02/2019

A l’acte, organitzat per l’Associació Catalana de Municipis i Comarques amb la col·laboració i de forma coordinada amb l’Ajuntament de Barcelona, han intervingut l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el president de l’Associació Catalana de Municipis, David Saldoni.

En el decurs de l’acte, alcaldes i alcaldesses de diverses adscripcions polítiques han llegit un manifest unitari a favor de la llibertat, la democràcia i la justícia. El manifest ha estat llegit per l’alcalde de Les, Emilio Medan (Unitat d’Aran-PSC), l’alcalde de Cercs (Demòcrates), l’alcalde de Mieres, Enric Domènech (CUP), l’alcaldessa de Montcada i Reixach, Laura Campos (Catalunya en Comú), l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé (PDCAT), i l’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza (ERC). També ha internvingut Laura Masvidal, en representació de l’Associació Catalana pels Drets Civils.

El Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona ha acollit aquest migdia un acte organitzat per l’Associació Catalana de Municipis i Comarques amb la col·laboració i de forma coordinada amb l’Ajuntament de Barcelona per demanar el respecte als drets i llibertats fonamentals i exigir un judici just i imparcial per als representants polítics i socials processats per l’1-O.

En el decurs de l’acte, alcaldes i alcaldesses de diverses adscripcions polítiques han llegit un manifest unitari a favor de la llibertat, la democràcia i la justícia. El manifest ha estat llegit per l’alcalde de Les, Emilio Medan (Unitat d’Aran-PSC), l’alcalde de Cercs (Demòcrates), l’alcalde de Mieres, Enric Domènech (CUP), l’alcaldessa de Montcada i Reixach, Laura Campos (Catalunya en Comú), l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé (PDCAT), i l’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza (ERC). També ha intervingut Laura Masvidal, en representació de l’Associació Catalana pels Drets Civils.

 

 

L’alcaldessa ha destacat la transversalitat de les persones reunides avui al Saló de Cent, “transversal pel que fa a la diversitat de municipis i territoris, pel que fa als colors polítics presents, i que fa als nostres posicionaments al voltant de la qüestió nacional”, i ha assenyalat que “som diversos, com ho és el nostre país, aquesta diversitat és un bé que cal defensar i preservar, hi ha reivindicacions que han d’anar més enllà dels partits i de les opcions de cadascú, com la del respecte als drets humans i reclamar un judici just i imparcial pels líders polítics i socials independentistes”. Colau també s’ha adreçat al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, a qui li ha dit que el camí és el diàleg: “aquells que criden a manifestar-se contra el diàleg marquen el camí de la involució, no del futur. En som més, a Catalunya i Espanya, els que volem diàleg”.

El manifest reclama un judici just i imparcial, com reconeix la Declaració Universal dels Drets Humans, l’alliberament immediat de totes les persones encausades perquè puguin assistir en llibertat al judici, i el respecte als drets fonamentals com el dret de reunió i manifestació, el dret de participació política i la llibertat d’expressió i d’informació.

Així mateix, es manifesta el suport als dirigents polítics i socials que han de ser jutjats les properes setmanes i que s’enfronten a acusacions desproporcionades, recorda que posar urnes perquè la gent s’expressi democràticament no és delicte, demana una solució política i democràtica al conflicte entre Catalunya i Espanya a través del diàleg sense condicions, i s’expressa el compromís del món local per enfortir les garanties per assegurar l’exercici dels drets i llibertats de la ciutadania i el dret a decidir lliurement.

Per últim, fa una crida a la ciutadania de Catalunya i del conjunt de l’Estat per respondre de manera pacífica i ferma en defensa dels valors democràtics amenaçats i l’exercici dels drets fonamentals.

 

Document relacionat:

Manifest (PDF)Compartiu aquest contingut