El Pregó del Infants reinvindica la participació dels infants a la vida pública : Servei de Premsa

El Pregó del Infants reinvindica la participació dels infants a la vida pública

12/02/2019

El pregó l’han elaborat conjuntament prop de 900 alumnes de 3r, 4t i 5è de Primària de 21 centres educatius de la ciutat.

El Pregó dels Infants de les Festes de Santa Eulàlia ha reivindicat avui la participació dels nens i nenes en les presa de decisions sobre qüestions públiques del seu entorn i sobre les qüestions que els afecten.

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha agraït els infants la seva feina i els ha recordat que “les vostres idees són molt importants perquè Barcelona sigui millor, perquè vosaltres fareu la Barcelona del futur. És mol timportant que participeu i que us escoltin. Hem de fer que us escoltin i ho hem de fer entre tots. I és molt important que feu cas de les vostres mestres, que us ensenyaran maneres i instruments per participar i per aconseguir que us escoltin”.

 

 

 

 

El pregó l’han elaborat conjuntament prop de 900 alumnes de 3r, 4t i 5è de Primària de 21 centres educatius de la ciutat. És un programa educatiu de la ciutat a través del qual els alumnes que hi participen reflexionen, fan propostes i redacten un escrit entre tots perquè finalment es converteixi en el Pregó de la Festa Major d’Hivern de Barcelona.

En aquesta ocasió, la temàtica s’ha centrat en el reconeixement dels infants com a ciutadans de ple dret i en la seva voluntat de participar en les decisions que es prenguin a casa i a l’escola, així com en la necessitat que també diguin la seva imaginant com voldrien que fos la ciutat.

La temàtica del Pregó d’aquest any segueix la línia de les mesures posades en marxa per promoure la participació dels nens i nenes en els assumptes públics de Barcelona. L’Enquesta de Benestar Infantil es va fer als propis nens i nenes (4.000 participants entre 10 i 12 anys) per primera vegada, i el procés va concloure en una “Guia per impulsar la participació dels infants en els serveis i projectes municipals” amb l’objectiu que l’opinió dels infants i adolescents formi part habitual del procés de presa de decisions municipals. També les reformes del Parc Central de Nou Barris i del Parc de la Pegaso s’han planificat d’acord amb els que van opinar els nens i nenes de les escoles del voltant a través d’un procés participatiu.

Les escoles que han participat aquest any en l’elaboració del Pregó dels Infants han estat Escola Rius i Taulet, Escola Concepció Arenal, Escola Voramar, Escola El Sagrer, Escola Turó Blau, Escola Prosperitat, Escola FEDAC Sant Andreu, Escola Projecte, Escola Frederic Mistral, Escola Turó Blau, Escola La Sagrera, Escola Prosperitat, Escola Solc, Escola Mercè Rodoreda, Escola Especialitzada Mare de Déu de Montserrat, Escola Projecte, Escola Aiguamarina, Escola Dovella, Escola Els Pins, Escola Josep Maria de Sagarra, Escola Nausica.

 

Més imatges:
Flickr Barcelona_catCompartiu aquest contingut