El nou Bicing arriba a la meitat del desplegament de la primera fase : Servei de Premsa

El nou Bicing arriba a la meitat del desplegament de la primera fase

15/02/2019



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Aquesta primera fase és la que substituirà totes les estacions i bicicletes. Ja estan en funcionament 2.490 bicicletes i 198 estacions del nou Bicing. La segona fase de desplegament, que inclourà l’ampliació del servei es durà a terme durant el 2019

Les noves bicicletes acumulen un total de més de 18.000 viatges diaris amb 7 usos per bicicleta cada dia de mitjana, un fet que demostra la bona acceptació del nou sistema per als usuaris i usuàries

La primera fase del desplegament del nou Bicing ha arribat ja a la meitat. Això vol dir que ja estan en funcionament 198 estacions amb el nou sistema amb un total de 2.490 bicicletes. El canvi de l’anterior sistema en la seva totalitat acabarà la segona quinzena del mes d’abril, quan s’hauran canviat les 226 estacions que encara s’han de substituir.

Les bicicletes del nou Bicing ja acumulen 7 usos diaris de mitjana, els mateixos que tenien en el sistema anterior, una xifra que mostra la bona acceptació que ha tingut el nou sistema entre els usuaris i usuàries. També es manté el ritme de noves altes que se situa en 104 cada dia de mitjana.

El desplegament del nou Bicing va començar el 12 de gener amb la posada en marxa de les primeres 22 estacions i ha continuat fins a les 198 actuals. En totes aquestes estacions les bicicletes ja es poden utilitzar durant les 24 hores del dia.

A partir del mes d’abril s’introduiran les bicicletes elèctriques del nou Bicing i durant tot l’any 2019 es desplegarà la segona fase del nou Bicing, que serà el període d’ampliació del servei quan s’aniran implementant la resta de millores previstes, entre les quals hi ha:

– Més bicicletes fins arribar a les 7.000, 6.000 mecàniques i 1.000 d’elèctriques.

– Increment fins a 519 estacions mixtes (bicicletes mecàniques i elèctriques) en superfície.

– Ampliar la cobertura amb 95 estacions de nova creació distribuïdes als 10 districtes de la ciutat.

– Millores i beneficis per als usuaris i usuàries com la reserva anticipada de 5 minuts o el servei NFC.

Els usuaris que facin servir les estacions del nou Bicing han d’utilitzar-les en origen i destí del mateix sistema. I continuarà el reforç per informar puntualment els usuaris i usuàries del procés d’implementació del nou Bicing a la ciutat. Tota la informació dels canvis de les estacions es pot consultar al web www.bicing.barcelona i també a través de l’app per a dispositius mòbils. El desplegament del nou Bicing s’emmarca dins de l’estratègia del Govern municipal de continuar promovent la mobilitat sostenible a la ciutat, potenciant els desplaçaments a peu, en transport públic i en bicicleta, d’acord amb el Pla de Mobilitat Urbana (PMU) 2013-2018.





Paraules clau

bici/ bicing/ carril bici/ mobilitat/