Es completa la reforma de la plaça de Mossèn Joan Cortinas, al barri de Bon Pastor : Servei de Premsa

Es completa la reforma de la plaça de Mossèn Joan Cortinas, al barri de Bon Pastor

16/02/2019



Temps estimat de lectura: 2 minuts

La transformació comprèn 8.000 metres quadrats d’espai públic d’aquest barri del districte de Sant Andreu

La remodelació de la plaça es va concretar després d’un procés de participació amb alumnes de l’escola Bon Pastor i de l’Institut Escola El Til·ler

Bon Pastor ha celebrat aquest matí la finalització de la reforma de la plaça Mossèn Joan Cortinas, després d’un any d’obres en que s’ha millorat l’accessibilitat, la continuïtat de les diferents zones, i la integració d’aquest espai de 8.000 m2 en el conjunt del barri. La inversió feta en el marc del Pla de Barris de Bon Pastor i Baró de Viver ha estat de 2.064.414€.

 

 

 

 

 

El canvi més visible és la desaparició de les barreres arquitectòniques, un cop s’han tret les escales, els desnivells i totes les barreres per deixar una gran plataforma única de 7.961 metres quadrats d’espai d’estada i de passeig més ben integrats al barri.

La plaça renovada té dos espais clarament diferenciats: una zona de passeig amb una àrea pavimentada amb llambordes prefabricades de formigó, i una zona d’estada i lúdica amb l’àrea pavimentada amb sauló estabilitzat. S’han creat parterres, amb plantes arbustives, i també s’ha conservat el centeanar d’arbres que hi havia.

La plaça també compta amb cintes de paviment podotàctil per a invidents i una plataforma única al carrer Foc Follet que permet l’accés de vehicles particulars als aparcaments i dels vehicles de manteniment i emergències.

La plaça de Mossèn Joan Cortinas dedica 150m2 a un espai de joc infantil, delimitat per una barana, 120m2 d’àrea per jugar a la petanca, una pista de bàsquet i una zona de tirolina i vaixell per a nens més grans.

La remodelació de la plaça es va concretar després d’un procés de participació amb alumnes de l’escola Bon Pastor i de l’Institut Escola El Til•ler, amb veïns i veïnes del barri. Els tallers amb les escoles van permetre recollir les idees i propostes dels nens i nenes perquè la reforma respongués millor a les seves necessitats. En total, en aquestes sessions de participació hi van participar més de 300 persones.

La plaça Mossèn Cortinas és un dels primers projectes del Pla de Barris que inclou propostes del pla “Barcelona Ciutat Jugable”, que té com a objectiu impulsar una nova visió del joc a l’espai públic, afavorint i reconeixent la seva importància social i millorant la vida comunitària.

 

Refugi antiaeri

Durant la redacció del projecte d’obra, i gràcies a la informació facilitada pel veïnat, s’ha pogut localitzar i documentar l’existència d’un refugi antiaeri de la Guerra Civil. El refugi, que no serà visitable, va servir als veïns i veïnes i als treballadors de la fàbrica d’armament que hi havia a la zona per protegir-se durant els bombardejos que va patir la ciutat.





Paraules clau

bon pastor/ Pla de Barris/ Pla de Barris de Bon Pastor i Baró de Viver/ Sant Andreu/