Un miler de persones grans fan servir VinclesBCN contra la solitud no volguda : Servei de Premsa

Un miler de persones grans fan servir VinclesBCN contra la solitud no volguda

19/02/2019

El nombre de persones vinculades, entre familiars i amics, arriba a les 4.000

En el conjunt de Barcelona, funcionen 70 grups de relació sobre diferents temàtiques i àmbits territorials

El servei vol fomentar que les persones grans que viuen soles mantinguin una vida activa en la mesura que ells considerin adient

Els usuaris són derivats al Servei VinclesBCN des dels serveis socials municipals, les àrees bàsiques de salut, el servei de teleassistència i diferents campanyes de difusió amb entitats

Avui s’ha fet un acte de celebració a El Born. Centre de Cultura i Memòria, amb centenars d’usuaris i usuàries del programa

Les persones poden sol·licitar el servei als Centres de Serveis Socials de l’Ajuntament, als Centres d’Atenció Primària de Salut, trucant al 010 i mitjançant el web www.barcelona.cat/vinclesbcn

 

Un miler de persones grans fan servir el Servei VinclesBCN per pal·liar la solitud emocional i social en el conjunt de la ciutat. L’objectiu és fomentar que les persones grans que viuen soles es relacionin amb el seu entorn i mantinguin una vida activa en la mesura que cada un d’ells consideri adient. El servei, dut a terme pel Departament de Promoció de Gent Gran amb el suport de la Fundació Bloomberg, també té com a objectiu contribuir a pal·liar la bretxa digital que afecta especialment el col·lectiu de majors de 65 anys. Avui se n’ha fet un acte de celebració a El Born. Centre de Cultura i Memòria, amb centenars d’usuaris i usuàries del programa.

 

 

 

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha apuntat que “en una ciutat com Barcelona, orgullosa d’ella mateixa, amb un sistema econòmic innovador, amb un molt bon posicionament internacional dins el sector tecnològic, seu del Mobile World Congress, hem d’aconseguir que aquesta economia innovadora serveixi, sobretot, per milllorar la vida de les persones. Volem una ciutat amigable amb tots els cicles de vida i on tothom pugui desenvolupar el seu projecte de vida tingui l’edat que tingui”.

De la seva banda, el cap de Programes d’Innovació governamental de Bloombert Philantropies, James Anderson, ha apuntat que “treballem molt en programes per a la gent gran basats en serveis, però ara hem vist que és millor empoderar-los. En poques ciutats del món veiem aquest tipus de programes, i en aquest sentit, Barcelona pot esdevenir un model per a altres ciutats”.

Els usuaris disposen d’una tauleta facilitada per l’Ajuntament que conté l’app de VinclesBCN, on disposen de dues comunitats de relació. Una composada per les seves persones de confiança (familiars, amics, voluntaris, veïns…) i una segona de caire comunitari segons els temes d’interès de cadascú i la seva ubicació que estarà formada fonamentalment per altres persones grans i per un dinamitzador del grup. Aquest dinamitzador és el responsable de fomentar que els majors que formen part de la xarxa participin en les activitats de la seva comunitat i del seu entorn.

El perfil de les persones usuàries de Vincles és el d’una persona gran, empadronada a Barcelona, que se sent sola, sense voluntat d’estar-hi.

Mitjançant l’app VinclesBCN, els usuaris i usuàries poden fer videoconferències, rebre missatges (escrits o audiovisuals) de serveis de l’ajuntament que els siguin d’interès o accedir a informació dels seus entorn. L’app s’instal·la en una tauleta que l’Ajuntament proporciona a l’usuari o bé, des d’inicis de febrer, a través de la seva pròpia tauleta.

Actualment, en el conjunt de la ciutat funcionen 70 grups de relació sobre diferents temàtiques i de diferents àmbits territorials. El nombre de persones vinculades, entre familiars i amics, arriba a les 4.000.

Les persones que compleixen els requisits per participar ho poden sol·licitar als Centres de Serveis Socials de l’Ajuntament, als Centres d’Atenció Primària de Salut, trucant al 010 i mitjançant el web www.barcelona.cat/vinclesbcn. Actualment, els 40 centres de Serveis Socials de la ciutat i els 75 centres d’Atenció Primària de Salut en són els principals prescriptors. També es posen en contacte amb VinclesBCN a través del servei de teleassistència i de les campanyes de difusió amb entitats.Compartiu aquest contingut