Barcelona abordarà, en un congrés, el paper de les ciutats en l’impuls de la transició i la sobirania energètica : Servei de Premsa

Barcelona abordarà, en un congrés, el paper de les ciutats en l’impuls de la transició i la sobirania energètica

20/02/2019



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Barcelona acollirà, els dies 6 i 7 de març, primer Congrés ‘Transició Energètica i Ciutat’ (CTEC) amb l’objectiu de posar en relleu el paper de les ciutats en l’impuls de la transició i la sobirania energètica.

La trobada tindrà lloc al campus Besòs de la Universitat Politècnica de Catalunya, referent en l’àmbit de la recerca i la innovació energètica de la ciutat, i abordarà, en diferents taules, temes tan diversos com l’impuls institucional de canvi de cultura energètica, l’agenda feminista de la transició energètica o els reptes de futur d’aquesta. A les taules hi participaran representants municipals de les ciutats de Càdis, Madrid, Pamplona, València i Saragossa.

Durant aquests dos dies, més de vuitanta ponents d’una vintena de ciutats europees podran compartir experiències i posar en comú experiències transformadores, de manera que es generarà un espai on es puguin crear i enfortir aliances i sinèrgies per avançar cap a la transició.

El CTEC vol generar un debat al voltant del binomi ciutat-energia entre tots els actors implicats: ciutadania i societat civil, representants polítics i tècnics de les ciutats, administració pública, acadèmia, sector empresarial, entre d’altres. L’assistència al congrés és gratuïta i oberta a tothom.

D’on parteix la transició energètica

A les ciutats, l’energia és una prioritat, tant per garantir l’abastament energètic com per minimitzar els impactes del seu consum, especialment tenint en compte que més del 50% de la població mundial viu actualment en un entorn urbà, fet que representa el 75% del consum d’energia i gairebé el 80% de les emissions de CO2.

El model energètic vigent, centralitzat i basat en els combustibles fòssils, té uns límits evidents de tipus econòmic, social i ambiental. Canviar aquest model cap a un nou paradigma sostenible i socialment just és un dels reptes més importants i urgents de la humanitat al segle XXI.

Per aquesta raó, s’analitza quin paper poden tenir les ciutats i la ciutadania en la transició energètica, i quins desafiaments i quines oportunitats tenim perquè el nou model avanci sobre les bases de l’equitat i la justícia social.

Més informació:

https://congresotransicionenergeticayciudad.es/ca/#

 

 





Paraules clau

energia/