El Plenari aprova les medalles d’or al mèrit cívic i al mèrit cultural : Servei de Premsa

El Plenari aprova les medalles d’or al mèrit cívic i al mèrit cultural

22/02/2019

Arcadi Oliveres rep la Medalla d’Or al Mèrit Cívic per la seva trajectòria en favor de la pau, el desarmament i dels drets humans

Anna Maleras, Cesc Gelabert i Daniel Giralt-Miracle reben la Medalla d’Or al Mèrit Cultural

La sessió plenària del Consell Municipal ha aprovat avui el lliurament quatre medalles, una Medalla d’Or al Mèrit Cívic a Arcadi Oliveres per la seva trajectòria a favor dels drets humans i tres Medalles d’Or al Mèrit Cultural per a Anna Maleras, Cesc Gelabert i Daniel Giralt-Miracle.

El Ple municipal reconeix Arcadi Oliveres, per la seva incansable trajectòria en favor de la pau i del desarmament, pel seu impuls entusiasta a nombroses iniciatives en favor del drets humans i la justícia social i pel seu ferm compromís amb el progrés de la dignitat humana, des d’un discurs combatiu i coherent amb valors universals. Oliveres és economista i ha participat en moltes de les campanyes per la pau i el desenvolupament i també en iniciatives de l’antifranquisme.

El Plenari també ha atorgat avui en la sessió del mes de febrer tres medalles d’or al mèrit cultural. La primera per a Anna Maleras, una figura clau en l’entrada de Barcelona a les tendències artístiques que han marcat la dansa durant la segona meitat del segle XX a escala mundial i en la formació de generacions senceres de ballarins a la ciutat de Barcelona. Se li reconeix el seu paper cabdal en la internacionalització de Barcelona com a centre mundial de la dansa, generant l’entrada de nous corrents artístics a la ciutat i exportant-la alhora com a centre de formació de primer nivell.

També ha estat atorgada la Medalla d’Or al Mèrit Cultural a Cesc Gelabert, un dels coreògrafs i ballarins més importants de la història recent de Barcelona. Un creador que ha establert unes profundes arrels a la ciutat i reconegut artista en el camp de la dansa a nivell internacionals. Se’l reconeix per haver connectat Barcelona amb la modernitat en el món de la dansa, per la qualitat de les seves creacions i per la seva condició de pioner en l’exportació de dansa feta a Catalunya d’alta qualitat.

La tercera Medalla d’Or al Mèrit Cultural ha estat atorgada a Daniel Giralt-Miracles, figura cabdal en l’expansió del coneixement sobre el patrimoni artístic barceloní del segle XX gràcies a la seva tasca com a crític, comissari i director museístic. Investigador de primer nivell, la seva labor divulgativa ha servit perquè la ciutat s’hagi pogut conèixer millor artísticament, però també, i molt notablement, per contribuir a ressituar-la en el context internacional. El Plenari ha reconegut les seves aportacions sobre el patrimoni artístic barceloní, la significació dels seus estudis sobre Antoni Gaudí i Salvador Dalí, el seu paper bàsic en la configuració del MACBA i el seu compromís constant amb Barcelona, exemplificat amb la donació recent del llegat artístic del seu pare, Ricard Giralt-Miracle.Compartiu aquest contingut