El Plenari del Consell Municipal aprova la iniciativa ciutadana que reclama el trasllat del CAP Raval Nord a la Capella de la Misericòrdia : Servei de Premsa

El Plenari del Consell Municipal aprova la iniciativa ciutadana que reclama el trasllat del CAP Raval Nord a la Capella de la Misericòrdia

22/02/2019

Per primera vegada, el veïnat ha aconseguit incloure un punt a l’ordre del dia del Plenari municipal gràcies a una iniciativa ciutadana

La representant de la “Plataforma per un CAP Raval Nord digne ja” i directora del CAP, Anna Romagosa, ha estat l’encarregada de presentar la iniciativa al Plenari

Per primer cop en la història de l’Ajuntament de Barcelona, la ciutadania ha pogut incloure directament un punt a l’ordre del dia del Plenari del Consell Municipal. En concret, una proposició d’iniciativa ciutadana que insta el Govern municipal a iniciar els tràmits pertinents per extingir la concessió de l’espai de la Capella de la Misericòrdia, atorgada en el seu dia a favor del MACBA, amb la finalitat de destinar aquest espai a la construcció del nou CAP Raval Nord.

Els impulsors de la iniciativa han estat la “Plataforma per un CAP Raval Nord digne ja” que ha recollit un total de 6.500 signatures que li han permès incloure la demanda en l’ordre del dia d’aquest òrgan de govern de l’Ajuntament de Barcelona. La proposta s’ha aprovat amb el vot a favor de BComú i les CUP-Capgirem; l’abstenció del Grup Municipal Demòcrata, ERC i el regidor no adscrit Juanjo Puigcorbé; i el vot en contra de PSC, PP, C’s i el regidor no adscrit Gerard Ardanuy.

A més, també per primera vegada, una veïna ha estat l’encarregada de presentar aquest punt de l’ordre del dia durant el Plenari donant pas al debat entre els diferents grups municipals i els seus posicionaments. L’encarregada de presentar aquest punt ha estat la representant de la “Plataforma per un CAP Raval Nord digne ja” i directora del CAP Raval Nord, Anna Romagosa.

Aquest fet històric que ha tingut lloc al Plenari ha estat possible gràcies al nou Reglament de Participació Ciutadana que ha impulsat el Govern Municipal aquest mandat i que es va aprovar el 6 d’octubre de 2017 i va entrar en vigor el 30 d’octubre del mateix any. Entre els seus principals objectius està la regulació dels canals de relació entre la ciutadania i l’Ajuntament de Barcelona per facilitar la participació ciutadana en els processos de presa de decisions polítiques i en el funcionament dels serveis municipals; i potenciar l’acció ciutadana i la capacitat dels veïns i veïnes d’incidir en l’agenda política de la ciutat. Actualment, l’Ajuntament de Barcelona està treballant en el seu ple desplegament.Compartiu aquest contingut