Les Corts posa en funcionament la zona d’ús esportiu més gran de Barcelona al Parc de la Bederrida : Servei de Premsa

Les Corts posa en funcionament la zona d’ús esportiu més gran de Barcelona al Parc de la Bederrida

23/02/2019



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Aquest nou espai de prop de 7.000 m2 obrirà portes aquest dilluns

Es podrà practicar de forma lliure i gratuïta tennis taula, atletisme, futbol i bàsquet

L’habilitació d’una zona esportiva en aquest parc sorgeix de les propostes ciutadanes del procés participatiu del Pla d’Actuació Municipal (PAM) del 2016

A partir del dilluns el veïnat de Les Corts podrà gaudir d’un nou espai on practicar esport de forma lliure i gratuïta. Es tracta de prop de 7.000 metres quadrats al Parc de la Bederrida, que respon a una demanda veïnal sorgida del procés participatiu del Pla d’Actuació Municipal (PAM) del 2016 i que es convertirà en l’espai més gran de la ciutat d’aquestes característiques.

 

 

Per Agustí Colom, regidor del districte de Les Corts, aquest nou espai “està pensat pel gaudi del veïnat i dels col·lectius que passen cada dia pel districte, per això es farà difusió entre la població universitària, centres de secundària, esplais i entitats del lleure, entitats juvenils i la Taula jove, així com entre entitats d’inclusió, educadors i educadores de carrer, atès que són col·lectius que poden tenir molt interès en fer-ne ús”.

Aquest nou espai al Parc de la Bederrida estarà obert tots els dies de la setmana, de 10 a les 21 hores, i es podrà practicar futbol, bàsquet, atletisme, tennis taula. A més, comptarà amb dos espais independents de cal·listènies que ajuden a millorar el desenvolupament de l’agilitat, la flexibilitat i la confiança, per tal de tonificar els grups musculars i millorar la força física.

Per garantir que tothom pugui fer ús de les instal·lacions s’han redactat un seguit de normes de funcionament que totes les persones usuàries hauran de complir. Així doncs, no es permetrà l’apropiació de l’espai per part de grups o col·lectius, ni les reserves prèvies d’hores i torns. L’espai comptarà amb una persona que el dinamitzarà i regularà els seus usos. Per exemple, els partits a les pistes de bàsquet i futbol no podran durar més de 50 minuts, o bé, l’ús de les taules de tennis no podrà superar els 30 minuts.

D’altra banda, qui vulgui usar aquest espai per la pràctica esportiva podrà comptar amb la cessió de material com pilotes o raquetes.

 

Les Corts, un districte compromès amb l’esport

Les Corts és un districte molt vinculat a l’esport i a la pràctica esportiva, a més de ser el territori de la ciutat que alberga una part important dels grans clubs professionals de la ciutat. En aquesta línia de cooperació entre grans clubs i equipaments municipals es va endegar l’any 2016 la Mesura de govern de Coresponsabilitat social dels grans clubs esportius, que ha treballat per explorar vies de col·laboració en projectes del territori que vinculin diferents agents.

El dret a la pràctica esportiva a l’aire lliure és un compromís d’aquest govern i, per fer-ho, és important acompanyar-lo d’instal·lacions que el facin factible. Espais com el que aquest dilluns es posa en marxa permeten fer-ho de manera individual o col·lectiva. Aquets espai, a més, permetrà també el treball amb col·lectius pels qui la pràctica esportiva és fonamental per fer un entorn més sociable, cohesionat i amb valors.

Aquest nou espai ha estat treballat coordinadament entre el districte de Les Corts i l’Institut Barcelona Esports.





Paraules clau

Les Corts/